Instagram fenomeni İranlı ‘Zombi Gelin' Sahar Tabar'a 10 yıl hapis!

Zombi Angeline Jolie ya da Zombi Gelin olarak tanınan İranlı Sahar Tabar’ın (19), ‘kamuyu yolsuzluğa teşvik etmek’ suçundan 10 yıl hapis cezasına...

İran'da yaşayan Instagram fenomenine şok ceza. Zombi Angeline Jolie olarak tanınan Sahar Tabar ‘kamuyu yolsuzluğa teşvik etmek’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Istagram'da 480 bin takipçisi olan Tabar, makyajlı ve filtreli fotoğraflarıyla tanınıyor. Tabar’ın serbest bırakılması için gazeteci Masih Alinejad imza kampanya başlattı.

Tabar Tahran'da 5 Ekim 2019’da gözaltına alınmıştı. İranlı gazeteci Masih Alinejad, Tabar’ın 10 yıl hapis cezası aldığını sosyal medya hesabından duyurarak serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı.

İran medyası, Tabar’ın küfür, şiddeti teşvik etme, uygun olmayan yollarla gelir elde etme ve gençleri yolsuzluğa teşvik etme suçlarından yargılandığını duyurdu.

Daha önce estetik ameliyatla yüzünü değiştirdiği iddia edilen Tabar, estetik ameliyat geçirmediğini, fotoğraflarını düzenlediğini ve makyaj yaparak görünüşünü elde ettiğini açıklamıştı.

Instagram fenomeni İranlı ‘Zombi Gelin' Sahar Tabar'a 10 yıl hapis! ile ilgili etiketler Instagram Fenomen İran Sosyal Medya Sahar Tabar hapis cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.