'İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Paris Saint German - Başakşehir maçındaki ırkçılık skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Irkçılık insanlığa karşı işlenmiş suçtur. İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü insan onurunu savunan bir duruş ortaya koydu. " dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki maçta 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya yönelik ırkçı söylemlerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

Ömer Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalardan satır başları:

Irkçılık insanlığa karşı işlenmiş suçtur. İnsanlık suçu olan ırkçılığa karşı Başakşehir Futbol Kulübü insan onurunu savunan bir duruş ortaya koydu. Başakşehir’i bu onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz.

Spor ve ırkçılık asla yan yana gelmemelidir. Hakem Sebastian Coltescu, çirkin bir ırkçılık örneği sergilemiştir. Irkçılığın sahaları esir almasına izin vermeyen ve güçlü duruşu ile “ırkçılığa” kırmızı kart gösteren M Başakşehir kadroları herkese ders verdi.

"GEREKLİ ADIMLAR ATILACAKTIR"

Spor severler olarak ırkçılık ve nefretten kaynaklı tüm eylemlerle ilkeli bir mücadele yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. UEFA tarafından çirkin eylemi gerçekleştiren hakemle ilgili gerekli adımların atılacağına inanıyoruz.

Siyasette, toplumsal hayatta karşı olduğumuz gibi sporda da her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşıyız. Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinde yer alan Pierre Webo'ya karşı yapılan ırkçı tacizi şiddetle kınıyoruz.

'İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur' ile ilgili etiketler AK Parti Başakşehir Ömer Çelik Pierre Webo
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.