İngiltere'nin İran Büyükelçisi Tahran'da gözaltına alındı!

İran medyasının haberlerine göre İngiltere'nin İran Büyükelçisi Tahran'da gözaltına alındı. Devrim Muhafızları tarafından yaklaşık 1 saat gözaltında tutulan Elçi Rob Macaire'nin bugün ifade vermek üzere serbest bırakıldı. Elçiye protestoları organize etme suçlamasının yöneltildiği ileri sürüldü.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'na göre, Ukrayna uçağının düşürülmesine ilişkin Tahran'da protestolar sırasında İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire de gözaltına alındı.

'Göstericilerin fotoğraflarını çektiği' ve 'protestoları organize etme' suçlaması ile Devrim Muhafızları tarafından gözaltına alınan İngiliz Büyükelçi'nin yapılan işlemler sonrası serbest bırakıldığı, bugün emniyete giderek ifade vereceği belirtildi.

İngiltere'nin İran Büyükelçisi Tahran'da gözaltına alındı!

Ukrayna Havayollarına ait uçağın İran hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünün açıklanması sonrasında İran'da geniş çaplı protestolar düzenlendi. Başkent Tahran'ın Emir Kebir, Tahran ve Şerif üniversitelerinde uçakta hayatını kaybedenler için mum yakılarak yapılan anma töreninde hükümet karşıtı slogan atıldı.

İRAN'DA PROTESTOLAR

Uçakta 14 öğrencisi ölen Şerif Üniversitesinin önünde toplanan kalabalık tepkilerini dile getirdi.

Meşhed'deki Firdevsi Üniversitesinde de ölenler için anma töreni düzenlendi.

İsfahan'ın tarihi Siusepol Köprüsü'nde toplanan kalabalık da Hamaney aleyhine sloganlar attı.

Hemedan, Şiraz ve Reşd gibi kentlerde de düzenlenen anma törenlerinde yönetim eleştirildi ve hükümet karşıtı söylemlerde bulunuldu.

Öte yandan İran devlet televizyonu sunucusu Zehra Hatemirad, görevine daha fazla devam edemeyeceğini bildirerek istifasını açıkladı.

 

İngiltere'nin İran Büyükelçisi Tahran'da gözaltına alındı! ile ilgili etiketler İngiltere İran İran Büyükelçisi gözaltına alındı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.