İngiltere'den Kovid-19 hastası yaklaştığında alarm verecek sistem!

İngiltere Sağlık Bakanlığı, Apple ve Google ile birlikte koronavirüs Kovid-19 hastasına yaklaşıldığında alarm verecek bir sistem üzerinde çalışma başlattı. Cep telefonlarına yüklenecek uygulama, Bluetooth teknolojisi ile çalışacak...

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nin teknoloji kolu, hükümetin koronavirüs tecridini sona erdireceğini umduğu bir uygulama için Google ve Apple’la çalışmaya başladı.

Reuters’ın Sunday Times gazetesine dayandırdığı haberine göre cep telefonları için tasarlanan uygulama, koronavirüs testi pozitif çıkan birine yakın olduğu durumda kullanıcıları uyarmak için Bluetooth teknolojisini kullanacak.

Bakanların, bu uygulama sayesinde önümüzdeki ayın sonunda en katı sosyal mesafe tedbirlerini kaldırmanın mümkün olacağına inandığı bildirildi. Sağlık hizmetlerinin teknoloji kanadı olan NHSX’in, iki teknoloji deviyle "son hızda" çalıştığı kaydedildi.

Apple ve Google'ın, sosyal mesafenin korunup korunmadığını ortaya çıkaracak bir Bluetooth teknolojisi geliştirmek için birlikte çalışmaya başladığı zaten biliniyordu.

10 Nisan’da Apple’ın internet sitesinde duyurulan ortaklık için şu ifadeler kullanılmıştı:

Geliştiriciler, hükümetler ve halk sağlığı yetkilileriyle yakın işbirliği kurarak, Kovid-19’un yayılmasını yavaşlatmaya ve günlük yaşama dönüşü hızlandırmaya yardımcı olmak için teknolojinin gücünden yararlanmayı umuyoruz.

Açıklamada ayrıca, kullanıcı gizliliği ve güvenliğinin tasarımın merkezinde yer alacağı belirtilmişti.

İngiltere'den Kovid-19 hastası yaklaştığında alarm verecek sistem! ile ilgili etiketler İngiltere Koronavirüs Google Apple Bluetooth NHSX
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.