İngiltere’de şok olay! Pilot, uçakta ölen eğitmenin 'sadece numara yaptığını' düşündü!

Bir uçuş eğitmeni, kalp krizi geçirdikten sonra uçuş sırasında öldü, ancak yardımcı pilotu onun dalga geçtiğini düşündü ancak adam omzuna çökmüş halde piste indikten sonra eğitmenin öldüğüne ikna oldu…

İngiltere’de herkesi şok eden bir olay yaşandı. Bir pilot, uçuş eğitimi esnasında ölen eğitmenin “şaka yaptığını” düşünerek kendisine müdahalede bulunmadı. Olayla ilgili yeni yayınlanan bir güvenlik raporuna göre, pilot, 29 Haziran 2022'de İngiltere'nin Lancashire kentindeki Blackpool Havaalanı yakınlarında beraber uçtuğu eğitmenin ölmüş numarası yaptığını düşündü.

Birleşik Krallık Hava Kazaları Araştırma Şubesi raporuna göre, kalifiye pilot, eğitmenden rüzgarlı havalarda güvenlik nedeniyle dört kişilik Piper PA-28'de kendisine eşlik etmesini istemişti. Pilot, AAIB'ye, kalkıştan önce, uçağı piste doğru taksiye bindirirken çiftin normal bir şekilde sohbet ettiğini söyledi. Eğitmenin son sözlerinin "İyi görünüyor, arkanızda bir şey yok" olduğunu söyledi.

KALKIŞTAN KISA BİR SÜRE SONRA EĞİTMENİN KAFASI HAFİF İNİLTİLERLE GERİYE YUVARLANDI

Kalkıştan kısa bir süre sonra eğitmenin kafası geriye yuvarlandı. Rapora göre, iki pilot birbirini iyi tanıdığından, yardımcı pilot, arkadaşının pisti tamamlarken "sadece şekerleme yapıyormuş gibi yaptığını" düşündü. Uçak döndüğünde, eğitmen başını yardımcı pilotun omzuna yaslayacak şekilde eğildi, ancak pilot yine ona bir şaka yapıldığını düşündü ve müdahalede bulunmadı.

Eğitmen hala omzunda dururken ve yanıt vermezken güvenli bir şekilde iniş yaptıktan sonra, pilot bir şeylerin ters gittiğini nihayet fark etti ve acil müdahale ekiplerine haber verdi.

“UÇUŞTAN ÖNCE MORALİ İYİYDİ, ÖLDÜĞÜNE İNANMAK İSTEMEDİM.”

İngiltere’de şok olay! Pilot, uçakta ölen eğitmenin 'sadece numara yaptığını' düşündü!

9 bin saate yakın uçuş tecrübesi bulunan eğitmenin son uçuşu öncesi moralinin iyi olduğu söylendi. Eğitmeni yanında ölen pilot “Öldüğüne inanmak istemedim.” Dedi.

AAIB raporunda, "Olay sabahı onunla konuşan insanlar, onun normal neşeli hali olduğunu ve kendini kötü hissettiğine dair hiçbir belirti olmadığını söylediler." Hatta hayatını kaybettiği uçuşundan hemen önce onunla deneme dersi için uçmuş olan üç kişi, onun iyi göründüğünü ve anormal bir şey olmadığını belirtti.

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi'nin tıp departmanı olayı ve eğitmenin tıbbi geçmişini gözden geçirdi ve "Sunulan kanıtlara göre, kişinin uçak havalanırken muhtemelen kalp krizi geçirdiği" sonucuna vardı. Konuyla alakalı soruşturmalar devam ediyor.

İngiltere’de şok olay! Pilot, uçakta ölen eğitmenin 'sadece numara yaptığını' düşündü! ile ilgili etiketler Pilot uçak ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.