İngiltere'de maske takma zorunluluğu tamamen kaldırıldı

Omicron varyantı ile bulaşıcılığı daha da artan koronavirüs salgınında yüksek vaka sayıları ile boğuşan İngiltere, açıkladığı 'B Planı' tedbirleri ile önlemleri gevşetme kararı aldı. Aşılama oranı yüksek olan ülkede maske kullanımı zorunluluğu kaldırıldı.

Koronavirüs vaka sayıları artmaya devam etmesine karşın yüksek aşılama oranları ve hafif semptomlar görülen Omicron'un baskın varyant olması dolayısıyla Avrupa'daki ülkeler salgın tedbirlerini gevşetmeye başladı. İngiltere Sağlık Bakanlığı, Omicron varyantıyla mücadele kapsamında 8 Aralık'ta uygulamaya konulan önlemlere aşılama programının büyük başarısı sayesinde son verildiğini duyurdu.

İngiltere'de aşı pasaportunun zorunlu kullanımı sona erdi. Ancak gece kulüpleri ve tiyatrolar gibi mekanlar, gönüllü olarak uygulamaya devam edebilecek.

Maske takma zorunluluğu da kaldırıldı ancak kalabalık ve kapalı alanlarda maske takmaya devam edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Hükümet, maske takma zorunluğunu kaldırsa da süpermarketler ve toplu ulaşım şirketleri müşterileri veya yolcularından maske takmaya devam etmelerini istedi.

 

İngiltere'de maske takma zorunluluğu tamamen kaldırıldı ile ilgili etiketler İngiltere maske zorunluluğu salgın tedbirleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.