İngiltere'de konser sırasında terör saldırısı: Ölü sayısı artıyor...

İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda ölü sayısı 22ye yükseldi. 59 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Olayın terör saldırısı olduğu bildirilirken patlamanın insanların konser salonundan ayrıldığı sırada gerçekleştiği öğrenildi.

İngiltere'nin ünlü konser alanlarından Manchester Arena'da patlama meydana geldi. İngiliz polisi patlamada 22 kişinin öldüğünü 59 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

ÖLÜ SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Açıklama yapan İngiltere polisi ölü sayısının 22'ye çıktığını bildirdi. Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu.

manchester2

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.
Bu arada Manchester polisi, Cathedral Bahçeleri'nde kontrollü bir patlama gerçekleştirdi. Polis, buradaki kontrollü patlamada şüpheli bir madde olmadığını ve terk edilmiş bir kıyafet olduğunu doğruladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ACİL TOPLANDI

Korkunç patlamanın ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda acil toplantı yapıldı.

manchester

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI...

Paylaşılan videoda panikle konser salonundan çıkmaya çalışan insanlar gözüküyor. Paylaşımı yapan Hannah Dane, Guardian gazetesine "Manchester arenasında oldukça yüksek bir patlama duyuldu ve sallandı, sonra herkes çığlık attı ve dışarı çıkmaya çalıştı" dedi.

Guardian gazetesine konuşan 26 yaşındaki Suzy Mitchell, mahalleyi sallanan büyük bir patlamanın yaşandığını bildirdi. Mitchell "(Ben sadece) yatağımdan büyük bir patlama duydum, dairemin önüne çıktım. Herkes kaçıyordu." diye konuştu.

SEÇİM KAMPANYALARINI ASKIYA ALDILAR

Saldırının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May ve muhalefet lideri Jeremy Corbyn seçim çalışmalarını askıya aldıklarını açıkladı.

Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

Patlama anında Manchester Arena'da konserini tamamlamak üzere olan ABD'li popstar Ariana Grande, Twitter hesabıdan paylaştığı mesajda 'çok üzgün olduğunu, söyleyebilecek sözü olmadığını' ifade etti.

İngiltere'de konser sırasında terör saldırısı: Ölü sayısı artıyor... ile ilgili etiketler manchester arena
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.