İngiltere'de bayram namazı kılanların arasına araç daldı! / VİDEO

İngiltere'nin Newcastle kentinde bir araç bayram namazı kılan insanların arasına daldı. Olayda yaralılar olduğu belirtiliyor... Bir kişinin gözaltına alındığını açıklayan İngiliz polisi olayın terör saldırısı olmadığını belirtti...

İngiltere'nin Newcastle kentinde bir araç bayram namazı kılan insanların arasına daldı. Olayda yaralılar olduğu belirtiliyor... Bir kişinin gözaltına alındığını açıklayan İngiliz polisi olayın terör saldırısı olmadığını belirtti...
Northumbria polisinden yapılan açıklamada, yerel saatle 09.14'te (TSİ 11.14) bir aracın Westgate Spor Merkezi'nin önünde bulunan yayalara çarptığı yönünde ihbarlar geldiği ifade edildi.

OLAYDA 6 KİŞİ YARALANDI


Açıklamada, 3'ü çocuk 6 kişinin bölgedeki bir hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Polis, hastaneye kaldırılan kişilerin sağlık durumu ya da olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin henüz bilgi vermedi.

Polisin "terör bağlantılı olmadığının düşünüldüğünü" belirttiği olayla ilgili gözaltına alınan 42 yaşındaki kadının sorgusu da devam ediyor.

İngiliz basını, olayın gerçekleştiği spor merkezinde Ramazan Bayramı için etkinlik düzenlendiğini bildirmişti. Kaldırımdaki yayaların da etkinliğe katılan Müslüman vatandaşlar olduğu ifade ediliyor.

ingiltere_3

Olayın bir terör saldırısı olmadığı belirtiliyor.

The Chronicle'a konuşan Magdalena Lukasha isimli görgü tanığı, "Orada çok fazla çocuk vardı. İnsanlar Ramazan Bayramı nedeniyle dua etmek için toplanmıştı. Eşim, bir arabanın 6 ya da 7 kişiye çarptığını gördüğünü söyledi." ifadelerini kullandı.

ingiltere2

İLK ARAÇLI SALDIRI WESTMİNSTER KÖPRÜSÜ'NDE YAŞANDI

Mart ayında gerçekleşen ilk saldırıda Halit Mesud isimli IŞİD teröristi, ciple Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezdi. Parlamento bahçesinin duvarına çarpıp duran terörist, bir polisi bıçaklayıp içeriye doğru yöneldiği sırada vurularak yakalandı. Terör saldırısında biri polis beş kişi yaşamını yitirdi.

Haziran ayı başında ise beyaz bir minibüsle London Bridge'te yayaları ezen üç terörist, peşinden insanların eğlendiği sokak barlarını hedef aldı. Kurbanları bıçaklayan saldırganlar, polis tarafından vurularak öldürüldü. Yalnızca İngiltere'yi değil tüm Avrupa'yı sarsan saldırıda sekiz can kaybı olduğu duyuruldu.

İngiltere'de bayram namazı kılanların arasına araç daldı! / VİDEO ile ilgili etiketler İngiltere bayram namazı araç saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.