İngiltere peş peşe gelen krizlerle boğuşuyor! Önce akaryakıt şimdi ise gıda...

İngiltere son günlerde diş doktoru ve akaryakıt krizi yaşamaya devam ederken şimdi de gıda krizi patlak verdi. Bazı vatandaşlar temel gıdaları dahi alamıyor. Bu kriz ile birlikte endişeye kapılan İngilizler Noel öncesi şimdiden marketlerden yiyecek stoklamaya başladı.

İngiltere son haftalarda yükselen gaz fiyatları ile birlikte yaşanan ağır vasıta sıkıntısı kaosa neden oluyor. 

TEMEL GIDA MADDELERİNİ ALAMIYORLAR

Daily Mail'in İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi'nden edindiği bilgiye göre, ülkede şimdi de 6 kişiden birinin son iki hafta içinde temel gıda maddelerini satın alamıyor.

NOEL ÖNCESİ HALK ENDİŞELİ

The Grocer tarafından bin tüketiciyle yapılan bir anket, alışveriş yapanların üçte ikisinin Noel öncesi olası yiyecek ve içecek kıtlığından endişeli ya da "çok endişeli" olduğunu ortaya çıkardı.

 İngiltere peş peşe gelen krizlerle boğuşuyor! Önce akaryakıt şimdi ise gıda...

ÜÇ KİŞİDEN BİRİ YİYECEK STOKLAMAYA BAŞLADI

25 Aralık öncesi İngiltere'de alışveriş yapan her üç kişiden biri şimdiden yiyecek stoklamaya başladı.

Önümüzdeki aylarda gıda kıtlığı korkusu ve süpermarket raflarının boş kalmasına yol açan panik satın alma nedeniyle, altı yetişkinden biri son iki hafta içinde temel gıda maddelerini satın alamamış durumda.

 

MARKETLERDE ÜRÜNLER MEVCUT DEĞİL

Ulusal İstatistik Ofisi'ne (ONS) göre, yetişkinlerin yaklaşık yüzde 17'si bu tür malları mevcut olmadığı için satın alamadıklarını söyledi.

Diğer taraftan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, tedarik sorunlarına yanıt verilebilmesi için ülkenin en büyük süpermarketler zinciri Tesco'nun eski CEO'su Sir Dave Lewis'i göreve getirdi.

İngiltere peş peşe gelen krizlerle boğuşuyor! Önce akaryakıt şimdi ise gıda... - Resim : 2

ORDU DEVREYE GİRDİ

ONS'nin araştırmasında ayrıca her yedi kişiden biri yakıt alamadığını bildirdi. Yaşanan kriz karşısında askerlerin ağır vasıtaları sürmek için devrede olacağı kaydedildi.

Sektör yetkilileri, Başbakan Johnson'ı artan maliyetlerin üretimi engellememesi için firmalara yardım etmeye çağırdı.

İngiltere peş peşe gelen krizlerle boğuşuyor! Önce akaryakıt şimdi ise gıda... ile ilgili etiketler İngiltere Gıda market kaos kriz ürün
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.