İngiltere parlamentosunda İsrail depremi...

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Priti Patel, Dışişleri Bakanlığına bildirmeden İsrail’de gerçekleştirdiği temaslardan dolayı zor günler geçiriyordu. Kısa süre önce ise Patel'in istifa ettiği haberi geldi.

İsrail'de ağustos ayındaki tatili sırasında iki gün boyunca bazı İsrailli siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve şirketler ile ülkesinin Dışişleri Bakanlığının bilgisi dışında görüştüğü ortaya çıkan Patel ülkede bir numaralı gündem olmuştu.

AÇIKLAMA YAPARAK ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Patel, parasını kendisinin ödediği bir tatil için İsrail’e gittiğini belirterek, "Orada bir dizi insan ve şirketle görüşme fırsatı buldum. Şimdi geriye doğru bakınca, bu şekilde ilişki kurma heyecanımın nasıl yanlış yorumlanabileceğini ve görüşmelerin ayarlanmasının ve bildirilmesinin olağan prosedürlerin dışında olduğunu görüyorum. Bunun için üzgünüm ve özür diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Patel daha önce ortaya çıkan görüşmelerinin yanı sıra İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu, Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve dışişleri yetkilisi Yuval Rotem ile de bir araya geldiğini açıklamıştı.

İSTİFA ETTİ

Muhalefet tarafından çok sert şekilde eleştirilen ve istifası istenen Bakan Piriti Patel'in akşam saatlerinde istifa ettiği belirtildi.

İngiltere parlamentosunda İsrail depremi... ile ilgili etiketler İngiltere uluslararası kalkınma bakanı priti patel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.