İngiltere lideri, Ukrayna'ya gönderilen kritik askeri desteği açıkladı

Rusya'nın Donbas'ta büyük bir taarruz başlatmasının beklendiği şu sıralarda konuşma yapan İngiltere lideri Boris Johnson, Ukrayna'ya destek konusunda ülkesinde yaşanan en son gelişmeleri aktardı. Rusya'nın işgal girişimine uğrayan Ukrayna'ya 100 milyon sterlin (2 milyar Türk lirası) ek askeri teçhizat gönderileceğini duyurdu ve ekledi: 'Sivillere ayrım gözetmeksizin saldırmak bir savaş suçudur ve Rusya'nın Ukrayna'daki suçları cezasız kalmayacaktır.'

İngilitere'nın Ukrayna'ya askeri desteği artarak devam ediyor. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 'Sivillere ayrım gözetmeksizin saldırmak bir savaş suçudur ve Rusya'nın Ukrayna'daki suçları cezasız kalmayacaktır.' ifadelerini kullandığı konuşmasında İngiltere'nin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine Starstreak uçaksavar füzesi ve 800 tanksavar füzesi de dahil olmak üzere toplamda 100 milyon sterlin değerinde ek askeri teçhizat göndereceğini söyledi.

Johnson, "Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile beraber İngiltere, Almanya ve müttefik ülkelerin Ukrayna'ya daha fazla yardım sağlaması gerektiği konusunda hemfikiriz" dedi.

 

Detaylar geliyor...

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

 

İngiltere lideri, Ukrayna'ya gönderilen kritik askeri desteği açıkladı ile ilgili etiketler Boris Johnson İngiltere Ukrayna silah Rusya Savaş destek teçhizat askeri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.