İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e saldırı girişiminde bulunmuştu: Ölüm tehdidi ortaya çıktı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in bulunduğu Winsdor Kalesi'ne girmeye çalışan silahlı bir kişi polis ekiplerini harekete geçirmişti. Saldırı girişiminde bulunacağından şüphelenilen 19 yaşındaki şahsın olaydan 26 dakika önce yaptığı paylaşım gündem oldu. Şüphelinin Kraliçe 2. Elizabeth'i ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in noel tatilini geçirmek için kaldığı Winsdor Kalesi'nin yakınlarında dün silahlı bir şahıs yakalanmıştı.

Thames Valley polisi tarafından yapılan açıklamada, 19 yaşındaki zanlının Southamptonlı olduğu ve yerel saatle 08.30’da kaleye ait araziye izinsiz şekilde girdiği aktarıldı. Polis, şahsın yasak bölgeye izinsiz girmek ve üzerinde “saldırı silahı” bulundurmaktan tutuklandığını ifade ederek, şahsın herhangi bir binaya girmediğini ve kraliyet ailesi üyelerinin olay hakkında bilgilendirildiğini açıkladı.

ÖLÜM TEHDİDİ VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

İngiltere'de gündeme bomba gibi düşen olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. The Sun gazetesinde yer alan habere göre polis ekiplerinin tutukladığı 19 yaşındaki şüphelinin olaydan dakikalar önce arkadaşlarına Kraliçe 2. Elizabeth'i ölümle tehdit ettiği bir video yolladığı ortaya çıktı. Şüphelinin yüzünde beyaz bir maske ve elinde yayla görüldüğü videoda bozuk bir sesle konuşuyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e saldırı girişiminde bulunmuştu: Ölüm tehdidi ortaya çıktı

Polis ekiplerinin tutukladığı şüpheli videoda "Üzgünüm. Yaptıklarım ve yapacağım şeyler için üzgünüm. Kraliyet Ailesi Kraliçesi Elizabeth'e suikast girişiminde bulunacağım. Bu, 1919 Jallianwala Bagh katliamında ölenlerin intikamı. Irklarından dolayı öldürülen, aşağılanan ve ayrımcılığa uğrayanların da intikamıdır. Ben bir Hintli Sih'im, bir Sith'im. Adım Jaswant Singh Chail'di, adım Darth Jones." ifadelerini kullandı.

Önceden kaydedilen videonun saldırı girişiminde 26 dakika önce paylaşıldığı tespit edildi. Polis ekiplerinin tutukladığı 19 yaşındaki şüphelinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı tespit edilecek. Edinilen bilgiye göre kalede Kraliçe 2. Elizabeth'in dışında 20 kraliyet ailesi mensubu bulunuyordu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e saldırı girişiminde bulunmuştu: Ölüm tehdidi ortaya çıktı - Resim : 2

Polis ekiplerinin yakaladığı saldırganın bahsettiği Jallianwala Bagh katliamı Hindistan'da 1919 yılında gerçekleşti. İngiliz koloni birlikleri 'Amritsar Katliamı' olarak da bilinen olayda 379 protestocuyu öldürerek 1200 kişiyi yaralamıştı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e saldırı girişiminde bulunmuştu: Ölüm tehdidi ortaya çıktı ile ilgili etiketler İngiltere Saldırı video 2. elizabeth ölüm tehdidi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.