İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tıbbi müşahade altında: Prens Harry ve Meghan Markle İskoçya'ya gidiyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde tıbbi müşahade altına alındı. İngiltere'de en uzun süre tahtta kalan isim olan 96 yaşındaki kraliçenin sağlık durumunu öğrenen kraliyet ailesi üyeleri Balmoral'a doğru yola çıktı. Kraliçe'nin yanına gidecek isimler arasında kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat eden Prens Harry ve eşi Meghan Markle da bulunuyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sağlığından endişe duyulduğu açıklandı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, doktorları 2. Elizabeth'in sağlığından kaygı duyduklarını belirterek, kraliçenin müşahede altında tutulmasını tavsiye etti.

2. Elizabeth'in İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde müşahede altında tutulduğu, başta oğlu Prens Charles ile eşi Camilla olmak üzere dört çocuğunun hepsinin ve torunu Prens William'ın da yanında olduğu belirtildi.

PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE DA İNGİLTERE'YE GİDİYOR

Kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat ederek ABD'ye taşınan Sussex Dükü Prens Harry ile eşi, Sussex Düşesi Meghan Markle'ın da Kraliçe ile birlikte olmak için İskoçya'ya gideceği açıklandı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth son olarak önceki gün, Muhafazakâr Parti liderliğine seçilen Liz Truss'a hükümet kurma yetkisini verdiği görüşmede kamuoyunun önüne çıkmıştı. Bu görüşmenin ardından, kraliçenin sağlığı hakkında spekülasyonlar ortaya atılmıştı.

İNGİLİZ BASINI CANLI YAYINA GEÇTİ

Kraliçenin sağlık durumuna ilişkin haberin açıklanması sonrasında İngiliz televizyonları canlı yayına geçerken, cumhuriyetçi tavrıyla bilinen The Guardian gazetesinin de canlı blog başlatması dikkat çekti.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tıbbi müşahade altında: Prens Harry ve Meghan Markle İskoçya'ya gidiyor ile ilgili etiketler Prens Harry Meghan Markle İskoçya 2. elizabeth balmoral
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.