İngiltere bunu konuşuyor... Orduya ait gizli bilgiler otobüs durağından çıktı!

İngiltere'nin güney doğusunda bulunan Kent bölgesinde ilginç bir olay yaşandı. Otobüs durağına giden bir kişi, savaş gemisi HMS Defender ile İngiliz ordusuna ait gizli belgelere rastladı. Belgeleri bulan kişi hemen BBC'ye haber verdi.

BBC'de yer alan habere göre, yaklaşık 50 sayfadan oluşan belgelerin bir kısmında, Rusya'nın, İngiltere'ye ait HMS Defender gemisinin Kırım açıklarından geçişine dair olası tepkileri tartışılıyor.

Diğer bir kısım belgede ise, ABD liderliğindeki NATO operasyonu sona erdikten sonra Afganistan'daki olası İngiliz askeri varlığına ilişkin planlar açıklanıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsü, bir çalışanın hassas bilgilerin bulunduğu evrakı kaybettiğini bildirdiğini belirterek konuya dair daha fazla yorum yapmanın uygun olmayacağını söyledi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklandı.

BELGELERİ BULAN KİŞİ BBC'YE HABER VERDİ

İsmini vermek istemeyen bir İngiliz vatandaşı, söz konusu belgeleri salı günü sabah saatlerinde buldu.

Belgelerin hassas içeriğe sahip olduğunu fark eden kişi, BBC ile temasa geçti.

BBC, e-postalar ile bir grup sunumu içeren belgelerin, Savunma Bakanlığındaki üst düzey bir yetkilinin ofisinden geldiğini tahmin ediyor.

İngiltere bunu konuşuyor... Orduya ait gizli bilgiler otobüs durağından çıktı! ile ilgili etiketler Ordu İngiltere asker belge otobüs durağı
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.