İngiltere beklenen kararı açıkladı: Yaptırım listesine Roman Abramovic de eklendi

Rusya'ya en sert yaptırımları uygulanan İngiltere'den beklenen hamle geldi. Alınan son karar ile yaptırım kararı alınan Rus oligarklar arasına Chelsea'nin sahibi Roman Abramovic de eklendi. Abramovic, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası dev kulübü satma kararı almış ve talipler arasında Türk iş adamı Muhsin Bayrak da eklenmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından peş peşe yaptırım haberleri gelmeye devam ediyor. İngiltere, Rus iş insanı Roman Abramoviç'i yaptırım listesine dahil ederek ülkedeki mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

Londra, ayrıca Rosneft Başkanı İgor Seçin ve Rus insanları Oleg Deripaska ve Platon Lebedev'e de yaptırım uyguladı.

CHELSEA'Yİ SATACAĞINI AÇIKLADI

Rus oligarkların Batı’nın ekonomik yaptırımlarının hedefi olmasının ardından, ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç, İngiltere’deki varlıklarını elden çıkarma girişimlerine başladı. Abramoviç, Chelsea’nin satışından elde edeceği tüm geliri Ukrayna’daki savaş mağdurlarına bağışlayacağını açıklamıştı.

Abramoviç, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek" ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞ ADAMI DA TALİP OLDU

Abramovic'in Chelsea'yi satma kararının ardından talipler arasında Türk iş adamı Muhsin Bayrak da eklendi. Bayrak, "Biz kimsenin taşeronu olmayız. Resmi olarak bizim heyetimiz Chelsea yöneticileriyle Londra'da görüşmeye başladı. Müjdeyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Muhtemelen bu hafta bitmeden sonuca ulaşırız" dedi.

Muhsin Bayrak'ın Londra'ya giden avukatı Berivan Erdoğan ve şirketin Avrupa temsilcisi Vehbi Kevser, Chelsea yetkilileri ile görüşmeye başladı. Muhsin Bayrak, "Dünyada Türk şirketlerinin her alanda olması gerektiğine inanıyorum. Bu kararımız hem ticaretimize hem ülkemize hem de holdingimize çok büyük bir prestij olacak" ifadelerini kullandı.

İngiltere beklenen kararı açıkladı: Yaptırım listesine Roman Abramovic de eklendi ile ilgili etiketler Chelsea İngiltere Yaptırım roman abramovic mal varlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.