İngiltere Başbakanı Johnson Rus ailelere seslendi: "Utanç dolu bir yaşamdan kaçının"

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği operasyon sonrası açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson Rus ailelere seslenerek "Utanç dolu bir yaşamdan, başınız önde gezmekten kaçının" Johnson, Rusya'nın saldırılarına karşı müttefikleriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 'Özgür, bağımsız bir Avrupa ülkesi kendi kaderini temin etmelidir. İngiltere de bu hakkın yanındadır' dedi.

"Rus askerlerine, ölecek Rus askerlerinin ailelerine sesleniyorum" diyen Johnson "Utanç dolu bir yaşamdan, başınız önde gezmekten kaçının" ifadesini kullandı.

Johnson, "Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla ne kadar sürerse sürsün beraber çalışacağız. Bu yalnızca Ukrayna'ya değil, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Birleşik Krallık savunmaya devam edecektir. Rus dikdatörlüğünün, Ukrayna'ya boyun eğdireceğine inanmıyorum" şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Johnson Rus ailelere seslendi: "Utanç dolu bir yaşamdan kaçının" ile ilgili etiketler Boris Johnson İngiltere Rusya Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.