İngiltere Başbakanı Johnson büyük baskı altında: Skandal noel partisine inceleme başlatıldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede tam kapanmanın yaşandığı günlerde Başbakanlık ofisinde düzenlendiği ortaya çıkan parti nedeniyle büyük baskı altında. Johnson ve hükümete tepkiler sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Londra Metropolitan Polis Departmanı skandal görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

İngiltere'de karantinanın yaşandığı dönemde Başbakanlık ofisinde noel partisi düzenlendiğinin ortaya çıkması tepki çekmeye devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve hükümete sert tepkiler sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Londra metropolitan Polis Departmanı, konuyla ilgili gözlemcilerin inceleme başlattığını açıkladı.

ABD'li CNN televizyonuna konuşan yetkililer, Downing Caddesi'nde düzenlendiği ortaya çıkan partiyle ilgili gelen şikayetler sonrası bir soruşturmanın gerekli olup olmadığı konusunda inceleme başlattıklarını söyledi. Söz konusu inceleme, İngiliz Yeşiller Partisi üyesi Barones Jones'un Bağımsız Polis Ofisi'ne yazdığı ve sosyal medya hesabından paylaştığı şikayet mektubu sonrasında geldi.

Mektupta Downing Caddesi ve çevresindeki yoğun polis kontrolüne dikkat çekilerek "Polisin bir suça yardım ve yataklık etmesi ya da yasayı Hükümet politikacıları ve çalışanları lehine kasten uygulamaması konusunda yanıtlanması gereken bir dava olduğuna inanıyorum" ifadeleri yer aldı.

Mektubu yazan Barones Jones, Metropolitan Polis Komiseri Cressida Dick'in Noel partisi bildirildikten sonra iddiaları soruşturmayı reddetmesini de eleştirdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, noel partisi başta olmak üzere karantina zamanı yapıldığı ortaya çıkan diğer parti ve sosyal etkinlikler nedeniyle kamuoyunun ve basının büyük baskısı altında bulunuyor. Johnson daha önce yaptığı açıklamalarda 'bildiği kadarıyla hiçbir kuralın çiğnenmediğini' belirtti. Öte yandan Başbakanlık yetkilileri soruşturma devam ederken iddialar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

 

İngiltere Başbakanı Johnson büyük baskı altında: Skandal noel partisine inceleme başlatıldı ile ilgili etiketler İngiltere Boris Johnson soruşturma Londra polis noel partisi başbakanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.