İngiltere, Almanya ve Fransa'dan flaş İran kararı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İranla Nükleer Anlaşmayı iptal etmesi kararına Avrupa'dan olumsuz yanıt geldi.

İngiltere Başbakanı May’in sözcüsü, ABD’nin çekildiği İran nükleer anlaşmasını, Fransa ve Almanya ile birlikte sürdürmeye karar verdiklerini açıkladı. 

Açıklamaya göre, üç lider de İran’ın anlaşma çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmesinin devamından yana.

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilerek ekonomik yaptırımların yeniden başlatılacağını açıklamasının ardından, Avrupa ülkeleri çözüm arayışına girmişti.

Son olarak İran nükleer anlaşmasını hayatta tutmaya söz veren İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşmüştü. Mogherini, İran ile nükleer anlaşmanın sürdürülebilmesi için, tarafların “sorunlara yakın zamanda pratik çözümler bulmayı kabul ettiğini” açıklamıştı.

İngiltere, Almanya ve Fransa'dan flaş İran kararı! ile ilgili etiketler ABD İran İngiltere Fransa Almanya nükleer anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.