İngilizlerin bel bağladığı aşıda şok gelişme

Pfizer-BioNTech aşısına ilk onay vererek toplu aşılamaya geçen İngiltere'de beklenmeyen bir durum ortaya çıktı. Aşının uygulanmasından sonra iki kişide alerjik reaksiyon görüldü. Ulusal Sağlık Sistemi son dakika gelişmesi üzerine alerji geçmişi olanların aşı yaptırmamasını istedi. Öte yandan Kanada da Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği korona virüs aşısının kullanımı için onay verdi.

Koronavirüse karşı geliştirilen Pfizer-BioNTech’in aşısı İngiltere'de uygulanmaya başlanmıştı. Aşıyla ilgili Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin incelemeleri devam ederken, İngiltere’de tarihin en büyük aşılama kampanyası itibarıyla başladı. Ülkede aşılanmayan kimsenin kalmayacağı ilan edildi.

Ülkede 90 yaşındaki Margaret Keenan ilk aşı olar kişi oldu. Sağlık çalışanları da aşılamada öncelik listesinde. Ancak İngiliz medyası dün aşı olan iki sağlık çalışanında alerjik reaksiyonlar ortaya çıktığını duyurdu. Bu kısa süreliğine endişe yarattı.

DURUMLARI İYİYE GİDİYOR

Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) bunun üzerine bir açıklama yaparak olayı doğrularken, ciddi alerjik geçmişi olanların bu aşamada aşı olmaması gerektiğini duyurdu. NHS, alerjik reaksiyon gösteren her iki kişinin de adrenalin enjektörü taşıdığını ve durumlarının iyiye gittiğini belirtti.

‘KANITLARDA EKSİKLİK VAR’

Öte yandan ülke genelindeki aşı sürecini yöneten Sir Patrick Vallance'tan bugün endişe verici açıklamalar gelmişti. Vallance aşının ne kadar faydalı olduğunun henüz tam olarak bilinmediğini söyleyerek, “Gelecek kış aylarında da maske takılmasını öngörüyoruz çünkü aşının hastalığın bulaşmasını engelleyip engellemediğine dair kanıtlarda eksiklik var” dedi.

İngilizlerin bel bağladığı aşıda şok gelişme ile ilgili etiketler İngiltere aşı aşılama alerji reaksiyon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.