İngilizlerden flaş iddia: Rus askerlerinin ilerleyişi durdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken İngiliz istihbaratından yeni bir iddia geldi. Ukrayna'nın sağlam direniş gösterdiğine dikkat çeken askeri istihbarat yetkilileri Rus kuvvetlerinin ilerleyişinin adeta durduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 22'nci gün geride kaldı. Başkent Kiev yine bombaların hedefi oldu. Apartmana roket isabet etmesi sonucu en az kişi 1 öldü. Kiev'in kuzeyindeki Svyahoshinsky bölgesinde de Rus saldırılarında araçları alev alan 2 kişi can verdi. Harkiv'de bombaların isabet aldığı bir pazarda 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Harkiv bölgesinde şimdiye kadar en az 500 sivilin öldüğü bildirilmişti. Ukrayna'da Rus ordusu tarafından kaçırılmasının ardından dün serbest bırakılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un, esir alınan 9 Rus askeri ile değiştirildiği duyuruldu.

İNGİLİZ İSTİHBARATINDAN YENİ İDDİA

Öte yandan İngiliz askeri istihbaratı "Ukrayna direnişi sağlam, Rus ilerleyişi büyük oranda durdu" açıklamasını yaptı. İngiltere Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında da Rus kuvvetlerinin ağır kayıplar verdiği ve son günlerde minimum ilerleme kaydettiği ileri sürüldü. Açıklamada, "Tüm büyük şehirler dahil olmak üzere toprakların büyük kısmı Ukrayna'nın elinde" ifadesi kullanıldı.

SİVİLLERİN SIĞINDIĞI TİYATRO BİNASI BOMBALANDI

Rus güçlerinin önceki gece Mariupol'de bir tiyatro binasını bombalamasının yankıları da sürüyor. Ukraynalı yetkililer tiyatronun kadınlar ve çocuklar için sığınak olarak kullanıldığını açıkladı. Sığınakta 1000- 1200 sivilin olduğu duyuruldu. Tiyatronun bahçesinde "Çocuklar" ifadesinin yazdığı ortaya çıktı. Saldırıda ölenlerin sayısı bilinmiyor. 130 kişi bölgeden kurtarıldı. Rus ordusu ise tiyatroya hava saldırısı düzenlendiği iddialarını yalanlayarak, binanın aşırı milliyetçi Azov örgütü militanları tarafından havaya uçurulduğunu belirtti.

20 bebek, biyolojik ailelerini bekliyor. Ukrayna dışındaki aileler savaş nedeniyle gelemiyor. İsimlerini vermek istemeyen Arjantinli bir aile ise bebeklerini almak için Kiev'e geldi. SABAH'a konuşan aile, şimdi bebekleriyle ülkelerine dönmenin yolunu arıyor. NEW York Times gazetesine göre, ABD istihbaratı Rusya'nın Ukrayna'da şimdiye kadar 7 bin askerinin öldüğünü tahmin ediyor. Haberde, "Tahmin doğruysa, Rus ordusu, ABD'nin Afganistan'da 20 yıl boyunca kaybettiği asker sayısından daha fazla askeri 20 gün içinde kaybetti" denildi. Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov Oleksij de Rusya'nın kaybının Sovyetler Birliği'nin Afganistan'da verdiği kayba yaklaştığını söyledi. Oleksij, "Rus güçleri, iki Çeçenistan savaşındakinin toplamından daha fazla, 14 binden fazla kayıp verdi" dedi.

BİDEN PUTİN'E 'SAVAŞ SUÇLUSU' DEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, ilk kez Rusya lideri Vladimir Putin'i "savaş suçlusu" diye tanımladı. Biden ayrıca Ukrayna'ya daha fazla uçaksavar, ağır silah ve İHA göndereceklerini açıkladı. Biden'ın suçlamasına Kremlin Sözcüsü Peskov yanıt vererek "Attığı bombalardan yüz binlerce insan ölen ülkenin başkanından gelen bu söylemleri kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz" dedi. Diğer taraftan ABD ve 5 ülke, Ukrayna'da 'savaş suçu' işlendiği gerekçesiyle BMGK'yi toplantıya çağırdı. Uluslararası Adalet Divanı da Rusya'nın işgali durdurmasını istedi.

İngilizlerden flaş iddia: Rus askerlerinin ilerleyişi durdu ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.