İngiliz istihbaratının Teksas'taki rehine krizinin failini sorguladığı ortaya çıktı

ABD'nin Teksas eyaletindeki 10 saatlik rehine krizinin faili olan ve düzenlenen operasyonda öldürülen Malik Faisal Akram İngiliz istihbaratı tarafından sorgulandığı ortaya çıktı. Akram'ı 4 hafta sorgulayan MI5'ın 'terör tehdidi bulamadığı' için serbest bıraktığı ve seyahat etmesine izin verdiği öğrenildi.

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir sinagogda geçtiğimiz günlerde 4 kişiyi rehin alan ve düzenlenen operasyonda öldürülen İngiliz vatandaşı Malik Faisal Akram hakkında çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Akram'ın 2020 yılında İngiliz istihbarat birimi MI5 tarafından 'terör tehdidi' gerekçesiyle sorgulandığı ancak bir tehdit oluşturmadığı belirtilerek serbest bırakıldığı öğrenildi.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Akram, hakkında "Orta seviye" bir soruşturma yürütüldü ve sonrasında serbestçe ABD'ye gitmesinin önü açıldı. ABD'de silah satıl alan Akram, Teksas'taki 10 saatlik kabusun baş aktörü oldu.

Gazeteye konuşan bir istihbarat kaynağı Akram'ın soruşturmasının 4 hafta sürdüğünü ve terör riski taşımadığı için dosyasının kapanarak seyahat etmesine bir engel konulmadığını anlattı.

İngiliz istihbaratının Teksas'taki rehine krizinin failini sorguladığı ortaya çıktı

Öte yandan ABD istihbaratı ile yakın ilişkileri olan ve birlikte çalışmaktan her zaman övünen İngiliz istihbaratının konuyla ilgili özür dileyip dilemediği belirsizliğini koruyor. ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın ise MI5'ın soruşturmasından bir süredir haberdar olduğu gelen haberler arasında yer alıyor.

AİLESİ SAĞLIK SORUNLARININ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Teksas'taki rehine operasyonun da öldürülen İngiliz vatandaşı Malik Faisal Akram'ın sabıka kaydının bulunduğu ancak terör tehdidinin bulunmadığı öğrenildi. Ailesi ise Akram'ın akıl sağlığının yerinde olmadığını belirtiyor.

Saldırganın 'El Kaide mensubu bir teröristin serbest kalması' talebini ilettiği belirtildi. Akram'ın Pakistanlı nörolog Aafiya Sıddiki'nin serbest kalmasını talepe ettiği belirtildi. Sıddiki, sinagogun 30 kilometre kadar uzaklıktaki Forth Worth'te hapishanede 86 yıllık hapis cezasını yatıyor.

2021 yılının ilk günlerinde ABD'ye giden Akram'ın Dallas'ta evsizlerin bulunduğu bir barınakta bir süre kaldığı öğrenildi. Akram'ın ABD'ye geldikten sonra sokak satıcılarından silah temin ettiği iddia ediliyor.

İngiliz istihbaratının Teksas'taki rehine krizinin failini sorguladığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler ABD Sorgu soruşturma terör Malik Faisal Akram Teksas sinagog mı5
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.