İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye teşekkür: Dost kara günde belli olur

Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadelesinde müttefiklerine yardım etmeye devam ediyor. İtalya, İspanya ve Balkanlar'ın ardınan tıbbi malzeme taşıyan askeri uçak İngiltere'ye de ulaştı. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott yardımlar için Türkiye'ye teşekkür etti.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott Türkiye'nin koronavirüs salgını nedeniyle İngiltere'ye yaptığı tıbbi yardıma ilişkin teşekkür tweet'i attı.

Chilcott resmi hesabından "#Koronavirüs ile mücadelede ön safta yer alan Birleşik Krallık sağlık çalışanları için hayati öneme sahip kişisel koruyucu ekipmanın, cömert tedariki için dostumuz ve müttefikimiz #Türkiye’ye sonsuz teşekkürler" dedi.

Öte yandan Büyükelçi "Türkiye’den bu zor zamanlarda dayanışma ve işbirliğine örnek bir hareket. Dost kara günde belli olur. Sağlık dolu gelecekte işbirliğimizin her alanda artarak devam edeceğinden eminim" ifadesini kullandı.

İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye teşekkür: Dost kara günde belli olur

İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye teşekkür: Dost kara günde belli olur - Resim : 2

Türkiye, koronavirüs ile mücadele eden İngiltere'ye askeri kargo uçağı 'Koca Yusuf' ile bez maske, N95 maske ve tulum gönderdi. Yardım paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü yer aldı.

İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye teşekkür: Dost kara günde belli olur - Resim : 3

 

 

İngiliz Büyükelçi'den Türkiye'ye teşekkür: Dost kara günde belli olur ile ilgili etiketler Türkiye İngiltere Koronavirüs Korona uçak yardım Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.