İngiliz basını iddia etti: Zelenskiy 3 defa suikastten kurtuldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Putin'in suikast gruplarını Zelenskiy'yi öldürmeleri için Ukrayna'ya gönderdiği iddiaları da gündemdeki yerini koruyor. İngiliz basını Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin işgalin başından bu yana. 3 suikastten kurtulduğunu yazdı.

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından suikast timleri üç defa Zelenskiy'i öldürmeye çalıştı.

İki suikast girişimin paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu tarafından düzenlendiği belirtildi.

Ukrayna liderinin cumartesi günü de Kiev'de Çeçen suikastçıların saldırı girişiminden kurtulduğu kaydedildi.

Habere göre, Rusya'daki savaş karşıtı istihbarat yetkililerinin verdiği bilgi sayesinde suikast girişimleri önlendi. Kiev'deki Wagner paralı askerleri, girişimleri sırasında kayıplara uğradı ve Ukraynalıların hamlelerini ne kadar doğru tahmin ettikleri konusunda endişeli oldukları söylendi.

Gruba yakın bir kaynak, Zelensky'nin güvenlik ekibinin ne kadar iyi bilgilendirildiğinin “ürkütücü” olduğunu söyledi.

The Times'a konuşan bir diplomatik kaynak da, Ukrayna liderinin öldürülmesinin savaşın gidişatı üzerinde büyük etki yaratacağını ifade etti.

İngiliz basını iddia etti: Zelenskiy 3 defa suikastten kurtuldu ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Zelenskiy suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.