İnfial yaratan 1 Nisan reklamı sonrası Ülker'den flaş karar!

Ülker, 1 Nisan reklam filmi projesinde yer alan TBWA reklam şirketi ile tüm çalışmalarını sonlandırarak ilgili departmanda çalışan tüm çalışanları açığa alma kararı verdi.

Ülker'in 1 Nisan için hazırladığı reklam filmi sosyal medyada yoğun tepki aldı. "1 Nisan'da küçük kardeşlerin abilerine, ablalarına sürprizleri var!" mesajı ile yayınlanan ve "1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" şeklinde başlayan Ülker'in reklam filmi gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

Reklam ile ilgili açıklama yapan Murat Ülker "Yurtdışındayım.Şimdi duydum.Haber verenlere teşekkürler.Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız." açıklaması yaptı.

ÜLKER HAREKETE GEÇTİ

Büyük tartışmalara sebep olan reklam filmi sonrası Ülker Onur Kurulu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, reklam filmi hakkında soruşturma başlatıldığı ve 3 kişilik muhakkik heyeti oluşturduğu duyuruldu.

İşte o açıklama:

"20 Mart’tan bu yana televizyon ve sosyal medyada yayınlanan ve 1 Nisan şakalarını konu alan reklam kampanyamız kapsamındaki dijital medya versiyonlarından biri maksatlı olarak deforme edilmiş ve markamıza atfedilmiştir. Ardından, sosyal medyada şirketimize ve markamıza yönelik akıl almaz, mesnetsiz bir karalama başlatılmıştır.

Reklam kampanyamız, 1 Nisan’ın şaka ruhunun ve hep olageldiği üzere aile bireyleri ve bilhassa kardeşler arasındaki şakalaşmaların üzerine kurgulandı. Bu denli masum bir şaka kurgusu, planlı ve organize olarak farklı noktalara çekildi. İçinde asla olmayan görüntülerle bambaşka anlamlar yüklenerek, markamıza yönelik olumsuz yargılar oluşturacak bir karalamaya dönüştürüldü.

Ülker, 1944 yılından bu yana bu memleket için üreten, ürettikleri ile tüketicilerini memnun eden bir şirket olarak milletimizin ve memleketimizin önemli bir değeri olduğunun bilincindedir. Ve yine Ülker, milletimizin, Ülker’e verdiği değerin de bilincindedir.

Bu karalamayı başlatan söz konusu grup aslında, Ülker’i hedef almış gibi görünmekle birlikte, haksız itham ve iftiralarla devletine, milletine ve ülkesine bağlı saygıdeğer vatandaşlarımızı da tahrik etme ve hasmane tutum almaya zorlamayı amaçlamıştır. Bu tarifsiz çirkin yaklaşım memleketimize zarar vermektedir. Ama, her türden kötü niyetli çabalar aziz vatanımıza, milletimize, devletimize ve milletiyle bütünleşmiş markamıza zarar veremeyecektir.

Bu maksatlı grubun yaptığı kumpas ve linç girişiminin yarattığı sonuçlar kanun önünde ayrıca takip edilecektir. Öte taraftan bu süreci aklıselimle sağlıklı değerlendiren ve haklılığımızı dile getirip, geçmiş olsun diyen milletimize de bilhassa teşekkür ederiz.

Bahse konu 1 Nisan reklamı hakkında Onur Kurulu tarafından soruşturma başlatılmış olup, Üç kişilik bir muhakkik heyeti atanmıştır.

Tedbiren;
1. Filmi yapan Ajans ile tüm çalışmaların behemahal durdurulmasına,
2. İlgili departman çalışanlarının tamamının açığa alınmasına, soruşturma sonuna kadar idari izinli sayılmalarına,
3. Soruşturma sonucuna göre ilgililer hakkında idari karar verilmesine ve gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına,
4. Soruşturmanın en kısa sürede tamamlanmasına,
Karar verilmiştir."

İnfial yaratan 1 Nisan reklamı sonrası Ülker'den flaş karar! ile ilgili etiketler Ülker
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.