Independent Turkish 'Kürt devleti" için çırpınıyor!

Her fırsatta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlarını kötüleyen ve PKK/YPG terör örgütünün propagandasını yapmaktan geri durmayan Türkiye'de yasaklı Independent Turkish, şimdi de Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru kurulmasına yardım etmek için kolları sıvadı.

Independent Turkish internet sitesinde bugün yayınlanan Abdulhakim Günaydın imzalı haberde PKK/YPG paçavraları kullanılarak Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları'nın Kürtler arası birlik söylemini gündeme getirdiği öne sürüldü. İnternet sitesi ABD'nin de bölgede aktif siyasetine devam ettiğini bilerterek bir ABD heyetinin bölgede görüşmelerinden detaylar verdi.

TÜRKİYE DIŞINDA HERKES VAR

Bölgede üst üste başarılı 3 barış harekatı gerçekleştiren Türkiye, haberde bölgede yer alan ülkeler arasında gösterilmedi. ABD'den sonra Fransa'nın da bölgede uzlaşma için çalışma yaptığı belirtilen haberde bölgede Rusya uzlaştırıcı olarak gösterilmek istendi. Görüşmelerin sonunda teröristlerin anlaştığı öne sürüldü. Site önümüzdeki günlerde de görüşmelerin devam edeceğini bilerterek arabulucu oldu.

SKANDAL SÖZLER

Bölgede özerklikten dem vuran bir Almanya Köln Üniversitesinden bir öğretim üyesini konuşturan Independent Turkish, bölgede özerk bir devletin kurulması için şu ifadeleri de aktarmaktan kaçınmadı: "ABD ve Fransa Rojava’yı da IKB gibi özerk bir yapıya büründürmek istiyor. Özerk olursa bölgede yaşayan Süryani, Ezidi, Arap, Türkmen ve diğer azınlıklar barış içerisinde yaşayabilirler. İşte ABD bu azınlıkların haklarını da garantiye almak istiyor"

 

Independent Turkish 'Kürt devleti" için çırpınıyor! ile ilgili etiketler Independent Türkçe
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.