İnceleme başlatılmıştı... RTÜK, 'Kızılcık Şerbeti' dizisiyle ilgili kararını verdi

Kızılcık Şerbeti, 18. bölümünde yer alan şiddet ve gerdek sahnesiyle tepki çekmişti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızılcık Şerbeti dizisinde kadına yönelik şiddet sahneleri yer aldığı gerekçesiyle Show TV'ye en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez de program durdurma cezası verildiğini duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile, başrollerini Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Doğukan Güngör ve Settar Tanrıöğen'in paylaştığı 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde yer alan kadına şiddet görüntüleriyle ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Şahin, söz konusu paylaşımında "SHOW TV medya hizmet sağlayıcısında 'Kızılcık Şerbeti' isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer vermişti.

 İnceleme başlatılmıştı... RTÜK, 'Kızılcık Şerbeti' dizisiyle ilgili kararını verdi - Resim : 2

Üst Kurul, “Kızılcık Şerbeti” dizisi sebebiyle Show TV’ye 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

İnceleme başlatılmıştı... RTÜK, 'Kızılcık Şerbeti' dizisiyle ilgili kararını verdi ile ilgili etiketler Kızılcık Şerbeti RTÜK
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.