İnatçı kilolar, Cushing sendromu habercisi olabilir!

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Türkan Mete, yağ dokusu artarken kol ve bacakların zayıflaması ile boyun ve ense bölgesinde yağ dokusunda artış görülmesinin Cushing sendromunun başlıca belirtilerinden olduğunu söyledi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Türkan Mete, Cushing sendromunun başlıca belirti ve bulgularının kas güçsüzlüğü, yüzde kızarıklık, karın yağ dokusu artarken kol ve bacakların zayıflaması, mor menekşe rengi ciltte çatlaklar, belirgin bir travma olmaksızın ciltte kolay zedelenme ve boyun ve ense bölgesinde yağ dokusunda artış olduğunu belirtti.

Cushing sendromunun doğru tanı ve tedavisinin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Dr. Türkan Mete, “Tanının önce şüphe ile başlayacağı unutulmamalıdır. Tedavi edilmemesi halinde komplikasyonlara yol açan ve sağ kalımı azaltan bir hastalıktır” dedi.

İnatçı kilolar, Cushing sendromu habercisi olabilir! ile ilgili etiketler kilo artışı cushing sendromu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.