IMF "Dünya ekonomisini birkaç şok vurdu" dedi, küresel büyüme tahminini aşağı çekti

IMF, küresel ekonominin büyüme tahminini aşağı doğru revize etti. Küresel ekonomiyi birkaç şokun vurduğunun altını çizen IMF, 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 3,2'ye, 2023 beklentisini ise yüzde 2,9'a düşürdü.

IMF son ekonomik görünümünü paylaşarak dünya büyüme tahminini aşağı çektiğini açıkladı. 2022′de küresel büyüme tahminini 3,2’ye çeken IMF, 2023 beklentisini yüzde 2,9 olarak yeniledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik görünümünü revize ederek sırasıyla yüzde 0,4 ve 0,7 puanlık düşüşlerle 2022’de 3,2 ve 2023’te 2,9 büyüme tahmininde bulundu. IMF, “makul ancak daha az olası bir alternatif senaryoda” ise, küresel büyümenin 2022′de yüzde 2,6 ve 2023′te yüzde 2,0′ye düşebileceğini söyledi. Dünyanın ekonomik görünümünü “kasvetli ve daha belirsiz” olarak nitelendiren fon, Nisan ayında gerçekleştirdiği tahminleri aşağı çekti.

Önceki raporunda belirtilen aşağı yönlü risklerin artık gerçekleşmeye başladığını gösterdiğini söyleyen IMF, bunlar arasında yükselen küresel enflasyon, Çin’in yavaşlaması ve Ukrayna’daki savaşın yer aldığını belirtti.

"DÜNYA EKONOMİSİ BİRKAÇ ŞOK VURDU"

IMF raporunda “Pandemi tarafından zayıflamış dünya ekonomisini birden fazla şok vurdu: Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve büyük Avrupa ekonomileri olmak üzere dünya çapında beklenenden daha yüksek enflasyon, daha sıkı finansal koşulları tetikledi. Çin’de son koronavirüs salgınlarını ve karantinaları yansıtan şiddetli yavaşlama ve Ukrayna’daki savaştan kaynaklanan daha fazla olumsuz yayılma bu vuruşların başlıcaları oldu.” ifadeleri yer aldı.

IMF’ye göre, beklenen yavaşlama, 2020′den bu yana küresel reel GSYİH’da ilk üç aylık daralmaya işaret edecek.

IMF "Dünya ekonomisini birkaç şok vurdu" dedi, küresel büyüme tahminini aşağı çekti ile ilgili etiketler IMF küresel ekonomi büyüme tahmin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.