İmamoğlu’nun yalanladığı görüşmeyi Soylu yıllar önce de anlatmış

CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun yalanladığı görüşmeyi İçişleri Bakanı Soylu’nun 31 Mart 2020 tarihinde katıldığı bir programda anlattığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Soylu, belediyelerde yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin açıklama yaparken, geçmişte İBB Başkanı İmamoğlu'nun kendisini arayıp yardım istediğini söyledi.

"İŞİNE GELDİĞİNDE ALTTAN ALMASINI BİLECEKSİN"

Bakan Soylu, "İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda 'CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?' diye bir ricası da olmuştur. Ama 'Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız' dedik ve yaptık. İşine geldiğinde alttan almasını bileceksin, diğer taraftan dönüp hakaret edeceksin" dedi.

İMAMOĞLU KONUŞMAYI REDDETTİ

İmamoğlu ise böyle bir görüşmenin olmadığını, söylenenlerin 'kuyruklu yalan' olduğunu ve kanıtlanırsa istifa edeceğini açıkladı.

BAKAN SOYLU O GÖRÜŞMEYİ CANLI YAYINDA ANLATMIŞ

Bakan Soylu'nun 31 Mart 2020 tarihinde katıldığı Ülke TV yayınında o görüşmeyi anlattığı ortaya çıktı.

Soylu o yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugün beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da aradı, yarım saat kendisine anlattım. Bir belediyenin niçin yardım toplamak için izin alması gerektiğini kanunla beraber ifade ettim. Peki belediye bağış alabilir mi? Alabilir. Bugüne kadar aldı. Daha yeni Ankara Belediyesi bağış aldı. Peki nasıl aldı? İki türlü alabilirler. Şartlı veya şartsız bağış. Ama bu yardım değildir. Yardım toplamayla bağışı ayıran biraz önce söylediğim kanunlardır. Belediye şartlı bağış alır."

İmamoğlu’nun yalanladığı görüşmeyi Soylu yıllar önce de anlatmış ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.