İmamoğlu'nun tercihi yine Ayasofya olmadı

Ayasofya'nın ibadete açılmasına karşı olduğunu Yunan medyasına açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 Temmuz'da yönettiği şehirde tarihi anlar yaşanırken Ankara'da olacak. Ayasofya-i Kebir Camii'nde 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı sırasında İmamoğlu'nun Ankara'da bulunma sebebi ise Lozan Anlaşması'nın 97. yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılacak.

Türkiye geçtiğimiz hafta Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'yı camiden müzeye çeviren 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından büyük bir heyecan yaşadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararla da Ayasofya'da yeniden namaz kılınmasının önündeki engel tamamen kalktı. Erdoğan, bu kararının ardından yaptığı açıklamada 24 Temmuz'da kılınacak Cuma namazı ile birlikte Ayasofya'da resmen ibadetin başlayacağını duyurmuştu. 

Bu tarih için Türkiye'nin dört bir yanından insanlar İstanbul'a gelmek için hazırlık yaparken ilginç bir gelişme yaşandı. İstanbul'un seçmenler tarafından emanet edildiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 24 Temmuz'da Ankara'da olacağı ortaya çıktı. 

Takvim'in haberine göre İmamoğlu o tarihte Ankara'da Lozan Anlaşması'nın 97. yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen bir etkinlikte olacak. 

İÇLERİNE SİNDİREMEDİLER

Ayasofya kararı bazı kesimlerde ciddi rahatsızlık yarattı. Yurt dışındaki tepkiler doğaldı. Kiminin dini, kiminin ideolojik, kiminin de tarihsel nedenlerle karşı çıkışları vardı. İçte ise başını CHP ve HDP'nin çektiği rahatsız bir karşı duruş vardı. Hatta bazıları o kadar ileri gitti ki, Ayasofya'nın bırakın müze olarak kalmasını, kiliseye dönüştürülmesi gerektiğini bile savundular.

İMAMOĞLU BİR İLERİ BİR GERİ 

İstanbul'un fethi dolayısı ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Fatih Sultan Mehmet'în türbesini ziyareti sırasında gösterdiği saygısızca tavır nedeniyle eleştirilen Ekrem İmamoğlu, kaynağı ve gerçekliği henüz net olmayan Fatih Sultan Mehmet'in Gentile Bellini tarafından çizildiği belirtilen tablosunu yaklaşık 7 milyon lira vererek İngiltere'deki bir müzayededen alarak durumu kurtarmaya çalışmıştı. 

YUNAN MEDYASINA "AYASOFYA İBADETE AÇILMAMALI" DEDİ

İstanbul'un fethinin sembolü Fatih Sultan Mehmet'in cami vasfını ortadan kaldıranlara yönelik bedduası açıkken, Yunan medyasına konuşan İmamoğlu, Ayasofya'nın cami olmasına karşı olduğunu söylemişti.

24 Temmuz'da 86 yıl sonra Ayasofya'daki ilk namaz yerine Lozan etkinliğine katılma kararı ise İmamoğlu'nun milli ve manevi değerlerin yanında duramamasının son örneği oldu... 

İmamoğlu'nun tercihi yine Ayasofya olmadı ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Ayasofya Ankara İBB İstanbul cuma namazı Lozan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.