İmamoğlu'nun kovduğu sağlıkçılardan mesaj var! "Tek gerekçe geçmişte..."

Türkiye'nin küresel bir pandemi olan koronavirüsle mücadele ettiği süreçte İBB'de çalışan 8 sağlıkçı önce mobinge uğradı. Ardından da peş peşe işlerinden kovuldular. Hepsi yüksek lisans mezunu olan 8 çalışan istifa etmeleri amacıyla Darülacezedeki görevlerinden alınıp önce ilaçlama görevine, sonra da hayvan barınağına sürüldüler. Sonunda da niteliğinize uygun pozisyon bulunamamıştır denilerek işlerine son verildi. İşte SuperHaber'e ulaşan 8 çalışana göre kovulmalarının altında yatan sebep...

Türkiye aylardır küresel pandemi ilan edilen koronavirüs ile mücadele ederken, istihdam ortamı bozulmasın, iş yaşamı sekteye uğramasın diye birbiri ardına ekonomik destek paketleri açıklarken İBB yönetimi üstelik sağlık kadrosundan 8 çalışanın işine son verdi... 

İmamoğlu'nun kovduğu sağlıkçılardan mesaj var! "Tek gerekçe geçmişte..."

SuperHaber'e ulaşan sağlık çalışanları en azı 5 yıl olmak üzere uzun yıllardır İBB'de orta düzey yönetici olarak çalıştıklarını belirttiler. 

8 çalışan kendilerine yönelik mobingin Aralık-Ocak ayları içerisinde başladığını belirten ve yaklaşık 4 ay sürdükten sonra tek taraflı ve sebepsiz bir şekilde işten atılmaları ile sona erdiğini ifade ettiler. 

İmamoğlu'nun kovduğu sağlıkçılardan mesaj var! "Tek gerekçe geçmişte..." - Resim : 2

8 sağlıkçı SuperHaber'e işten kovulmaları ile sonuçlanan bu 4 aylık zorlu süreci detayları ile anlattılar.

24 Haziran'dan sonra CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin göreve gelmesinin ardından belediyeye bağlı kurumlardaki mevcut idareci ve yöneticilere karşı, çalışan personelden aldıkları asılsız, yalan ve yanlış beyanlara dayanarak yıldırma, mobing ve psikolojik baskı uygulamaya başlandığını ileri süren 8 sağlıkçı benzer şekilde kendilerinin de fişlendiğini iddia ettiler.

İmamoğlu'nun kovduğu sağlıkçılardan mesaj var! "Tek gerekçe geçmişte..." - Resim : 3

Kendilerine yönelik baskı, yıldırma, psikolojik baskı ve mobingin Sağlık ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan ve asistanı olduğu belirtilen Mertcan Topal tarafından Aralık 2020'den itibaren İBB Darülaceze Müdürlüğü'ndeki mevcut idareci ve yöneticiler hiçe sayılarak uygulanmaya başlandığını söyleyen 8 sağlıkçı, kendilerini kovması için baskı yapılan Müdür Reşit Taşkın'ın bu baskılara dayanamayarak istifa ettiğini belirttiler. 

İmamoğlu'nun kovduğu sağlıkçılardan mesaj var! "Tek gerekçe geçmişte..." - Resim : 4

Arslan ve Topal'ın isteklerini yaptıramadığı Taşkın'ın yerine Müdür Yardımcısı Hasan Üzer'i vekil olarak bu göreve getirdiğini, kendileri için mobing sürecinin ise bu atamanın ardından başladığını ileri süren 8 sağlıkçı, "İlk olarak Müdür Hasan Üzer, Şengül Hanımdan aldığı talimatla, bizlere 'başka kuruma gönderileceksiniz' bilgisini verdi. Bu kararı imzalayarak İSPER 'e bildirdi. Ocak 2020'de mobin süreci başlamiş oldu" dediler.

"İŞİMİZE SON VERİLME SEBEBİ GEÇMİŞTE AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA ÇALIŞMAMIZ"

8 sağlıkçı sonraki süreci ise şöyle anlattılar:

"Sözde başka kurmda çalışacağız. Fakat niyet başka. İlk olarak 6 kişi Yenibosna'da bulunan İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne iş göruşmesine gönderildik. İş görüşmesi olumsuz sonuçlandı. Diğer 2 kişi Kartal'da bulunan Vektörel ve İlaçlama Müdürlüğüne ilaçlama işine gönderildi. Görüşme yine olumsuz sonuçlandı. Bizler bu arada İBB Darülaceze Müdürlüğünde yöneticilik görevlerimizden alınıp angarya işler verilerek süreci beklemekteydik. Daha sonra, İBB Darülaceze İSPER proje Şefi Ergin Yirmibeş Bey ve Vekil Müdür Hasan Üzer tarafımıza sürekli, 'Ne iş verilirse kabul edin. Yoksa işten çıkarılırsınız diyerek mobing uyguladı. Bizlere ilaçlama, veteriner hayvan hizmetleri, temizlik, halkla ilişkiler vb. gibi işleri kabul etmemiz için surekli baskı uygulayarak bir an önce Darülacezeden göndermeye çalıştı. Tabi emir ve talimat üst yerden Şengül hanım ve Mertcan Beyden.

Ve sonrasında 13 mart 2020 de tam da pandemi Kovid-19 salgin hastalık döneminde işimize tarafsız olarak son verlmiştir. Nedenini sorduğumuzda hiçbir neden belirtmemişlerdir. Görünen apaçık ki işimize son verilme nedeni ne kadar bize belirtmeseler de hepimizin geçmişte AK Parti teşkilatlarında çalışmamızdır"

8 sağlık çalışanının 'uygun pozisyon bulunamadı' ifadesi dışında hiçbir sebep gösterilmeden kovulması sosyal medyada 

İmamoğlu'nun kovduğu sağlıkçılardan mesaj var! "Tek gerekçe geçmişte..." ile ilgili etiketler İBB Koronavirüs sağlıkçı İSPER darülacezi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.