İmamoğlu'nun keyfinin bedelini İstanbullu ödüyor!

2007 yılında yayın hayatına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul Bülteni adlı dergisi bu ay, Kanal İstanbul'u karalama kampanyasının aracı oldu. İstanbulluların maliyetini karşıladığı derginin siyasi propagandaya aracı yapılması tepkiyle karşılandı.

Hükümet ile muhalefet arasında devam eden Kanal İstanbul tartışması, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hamleleriyle farklı bir boyuta taşınıyor.

Önce halkın malı olan metro ve metrobüslerde Kanal İstanbul'u karalamaya çalışan İmamoğlu, şimdi de belediyenin İstanbul Bülteni adlı dergisinde aynısını yaptı. 

 AK Parti Grup Başkan Vekili Mücahit Birinci, dergilerin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak "Kanaatimce, İBB'nin kurumsal olarak muhalefet etmediği sabit olan bu hususta, tanıtım bedelinin İBB kaynaklarından yaptırılıyor oluşunun, zimmet noktasında müfettişlerce incelenmesi elzemdir." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun keyfinin bedelini İstanbullu ödüyor!

"MAALİYETİNİ İSTANBULLULAR ÖDÜYOR!"

İBB'nin Kanal İsanbul'a bir itirazının bulunmadığına, bunun İmamoğlu'nun şahsi itirazı olduğuna vurgu yapan Birinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşünün bak:
1- İBB meclisi Kanal İstanbul protokolünü onaylamış
2-Protokol imzalanmış
Bu halde İBB Kanal'a muhalefet etmiyor. Ekrem İmamoğlu şahsen itiraz ediyor. O halde bu itirazın tanıtım maliyeti neden İBB, yani İstanbullular ödüyor?

Kanaatimce Ekrem İmamoğlu'nun bu Kanal itirazının tanıtım maliyetlerinin araştırılması, zimmet noktasında soruşturulması elzem. İBB meclisinin onayını almış bir sözleşmede İBB'yi temsil ederek itiraz edemeyeceğine göre, itirazı şahsi.

İmamoğlu, ancak ters işlem ile, verilen onayı geri çekmek amacıyla konuyu yine İBB meclisine getirir ve İBB meclisi bu sözleşmeden çekilme kararı alırsa, o halde İmamoğlu zimmet noktasında aklanabilir. Ve ancak o halde bu görüş İBB'yi de bağlar!"

İmamoğlu'nun keyfinin bedelini İstanbullu ödüyor! - Resim : 2

İmamoğlu'nun keyfinin bedelini İstanbullu ödüyor! ile ilgili etiketler İstanbul İBB Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul İstanbul bülteni