İmamoğlu'nun Daire Başkanı'na büyük öfke

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yavuz Saltık’ın, FETÖ medya yapılanması davasının sanıklarından Ahmet Altan’ı ziyareti büyük tepki çekti. Saltık’a CHP tabanında bile büyük öfke vardı.

Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yavuz Saltık’ın, Ahmet Altan’ı ziyaret etmesi büyük tepki çekti. FETÖ medya yapılanması davasının sanıklarından Ahmet Altan’a yaptığı ziyaret, CHP tabanında bile öfkeyle karşılandı.

Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçilmesinin ardından önce İBB Özel Kalem Müdürü yapılan ardından da İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı yapılan Yavuz Saltık, FETÖ medya yapılanması davasının sanıklarından Ahmet Altan’ı ziyaret etti. Saltık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Altan ile çektirdiği fotoğrafa şu şekilde not düştü: “Ahmet Altan ile dünü, bugünü ve yarını konuştuk. Biraz edebiyat, biraz roman ve biraz da sosyoloji…”

Bu mesajın ardından Yavuz Saltık’a karşı öfke sel gibi geldi. FETÖ kumpasları sürecinde ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi öncesindeki tutumuyla toplumun her kesiminin öfkeli olduğu ve FETÖ medya yapılanması davası sanıklarından olan Altan’a yapılan bu ziyaret ve paylaşımın ardından Saltık’a CHP’li ve Atatürkçü kesimler bile öfke kustu.

Saltık tepkiler üzerine hesabını kilitlerken, haberin yayınlandığı sosyal medya hesaplarına öfkeli mesajlar yansıdı.

 

Saltık’a SuperHaber yorumcusu Nedim Şener ve SüperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt da tepki gösterdi.

Ziyaret ve yapılan paylaşım sonrasında Saltık’ın özgeçmişi de gündeme geldi. Özellikle istihbarat servisleri ile yakınlığı bilinen ABD ve Alman STK’larında ve vakıflarında görev yapması, Saltık ile ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İlgili bölüm Saltık’ın kişisel internet sitesindeki özgeçmişinde şu şekilde aktarıldı:

“ARI Hareketi, KA-DER, International Republican Institute (IRI), National Democratic Institute (NDI) Konrad Adenauer Vakfı ve Toplum ve Demokrasi Derneğinin çalışmalarında eğitimci olarak yer aldı.”

Yavuz Saltık’ın ayrıca “futbolda şike kumpası davası” olarak bilinen süreçte de yer aldığı, dünya medyasına ilan veren Turkish Fair Play Platformu’nun basın sözcüsü olduğu ortaya çıktı. Yazarımız Ceyhun Bozkurt bu olayı “Ahmet Altan ile kumpas kardeşliği varmış” diye yorumladı.

İmamoğlu'nun Daire Başkanı'na büyük öfke ile ilgili etiketler İmamoğlu Ahmet Altan FETÖ yavuz saltık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.