İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediyede bulunduğunu iddia ettiği '1700 makam aracı' iddiasını ispatlamak için çeşitli oyunlara giriştiğini SuperHaber duyurmuştu. İmamoğlu, dün geceden itibaren belediyeye ait olan ve logolarını söktürdüğü hizmet araçlarını Yenikapı'da toplamaya başladı.

 Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde sık sık, İBB'nin gereğinden fazla makam aracına sahip olduğunu, araç satın alma ve kiralamalarında geçmiş belediye yönetimi tarafından israf yapıldığını öne sürdü.

Bu sözde "israfı" gözler önüne sermek için de söz konusu araçları Yenikapı'da sergileyeceği vaadinde bulundu. 

LOGOLAR SÖKÜLDÜ, YENİ KAPIYA GETİRİLDİ

SuperHaber'in elde ettiği bilgiye göre İmamoğlu, kamuoyundan ve parti içinden gelen tepkileri bertaraf etmek ve iddiasını ispatlamak için kontrolünde bulunan tüm şirketlere talimat verdi.

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı!

Çoğu belediye şirketlerine ait olan ve belediyenin arazide hizmet aracı olarak kullandığı bu araçların üzerlerindeki şirket logoları da tek tek sökülerek Yenikapı'ya getirildi.

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! - Resim : 2
Bazı araçların ise 'hizmet aracı' yazısının sökülmediği görüldü.

"KAMYONET LİMUZİNLER' DE ORADA!

Üstelik algı için Yenikapı'ya getirilen araçlar arasında yok yok. Hayvan toplama ve ilaçlama kamyonetleri bile makam aracı diye alana getirilenler arasında...

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! - Resim : 3İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! - Resim : 4

ALGI ŞOVUNA HAZIRLANIYOR

İmamoğlu, "hülle" ile bir araya getirdiği bu araçlarla Yenikapı'da 'israf düzeni' adı altında yeni şova imza atmaya hazırlanıyor.

Gece yarısı Yenikapı miting meydanına getirilen yüzlerce araç tartışma yarattı. Sosyal medyada tepkisini dile getiren bir vatandaş, "Clio mu makam aracıymış? Türkiye’de makam sahibi milyonlarca kişi var o zaman... Sizin ben yapacağınız algıyı ... En dandik firmanın bile personeline verdiği filo aracını makam aracı diye yutturmaya çalışmak... Vay olmayan beyninize s...yım ya.. Bu ne pespayelik. Bu ne vasatlık" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! - Resim : 5

Gazeteci Ersoy Dede ise "Bu sabah itibarıyle Renault Clio’nun lüks ve şatafatlı araç olduğunu öğrendik. İnsan her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Bakalım yarın hangi yeni bilgiye uyanacağız" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! - Resim : 6

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "Bu sadece ufacık bir başlangıç..  Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor" sözleriyle makam aracı tiyatrosuna destek verdi.

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! - Resim : 7

 

 

İmamoğlu'nun '1700 makam aracı' tiyatrosu başladı! ile ilgili etiketler CHP İBB Ekrem İmamoğlu Yenikapı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.