İmamoğlu'ndan taksicilere: Sesinizi yükseltmeyin, sesinizi yükseltmeyin!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu taksicileri kabul ettiği görüşmede, esnafı azarlayarak sık sık konuşmalarına engel oldu. Gergin görüşmede İmamoğlu, bir taksicinin ısrarlı soruları üzerine taksi temsilcisini "Sesinizi yükseltmeyin" diyerek azarladı.

İstanbul'da yıllardır taksi plakası verilemezken İBB'nin yeni taksi projesi tartışma yarattı. Konuyla ilgili taksici temsilcileriyle bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, gergin geçen görüşmede taksicilerin sözünü sık sık keserek konuşmalarına engel oldu. İmamoğlu, görüşme sırasında taksicilerden birinin sesini yükseltmesi üzerine tepki gösterdi.

6 BİN PLAKA TARTIŞMASI

Ekrem İmamoğlu, UKOME toplantısı öncesinde taksi temsilcileriyle buluştu. Burada İBB'nin kiralamayı düşündüğü 6 bin taksi plakası konusunda polemik yaşandı. İBB'nin yeni taksi plakası kiralamasına karşı çıkan bir grup taksici ile İmamoğlu arasında şu diyalog gerçekleşti;

İmamoğlu: Uber diye bir muhatabımız yok. İstanbul'un taksisi. Merak etmeyin biz adaleti koruruz.

Taksici: Başkanım neden kiralama yoluna gidiyorsunuz?

'MECBUR MUYUM SANA SATMAYA'

İmamoğlu: Niye satacağım sana? Mecbur muyum, mecbur muyum sana satmaya, sana plaka satmaya mecbur muyum?

Taksici: Neden kiralama yoluna gidiyorsunuz?

İmamoğlu: Hizmet kalitesini kontrol edeceğim. Benim vatandaşım...

Taksici: Belediye İETT'yi kontrol edemiyor.

İmamoğlu: Sesinizi yükseltmeyin, sesinizi yükseltmeyin!

Taksici: Yok ben böyle konuşuyorum.

İmamoğlu: 6 bin tane otobüsü ben böyle tek kalemde yönetmek için karar aldırttım Meclis'e. Bir otobüs bir yerde 70 bin lira kazanacak, öbür otobüs açlıktan ölecek, tek standarda getirdik hepsini, kiraladık personeli de... Bize ait kiramızı ödeyeceğiz otobüs sahibine, hepsi de bizi alkışladı. Bak biz otobüslere tek bir regülasyon oluşturduk. Öyle bağıran çağıran bilmem kimse yok, biz bütün sorumluluğu üstümüze aldık otobüslerde. Nasıl idare edemiyor muşuz otobüsü? Tam aksine idare edecek sistemi kurduk biz. Son çıkan Meclis kararı öyle.

İmamoğlu'ndan taksicilere: Sesinizi yükseltmeyin, sesinizi yükseltmeyin! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Taksi plaka tartışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.