İmamoğlu'na tepki gösteren profesör unvanını sildi

Ekrem İmamoğlu'nun terör suçlarından tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabından uyarlanan "Devran" isimli tiyatro oyunununu izlemeye giden eşine yönelik eleştirilere verdiği cevap büyük tepki çekti. İmamoğlu'na en radikal tepki ise Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav'dan geldi. Oktav, profilinde yer alan Prof. Dr. unvanını İmamoğlu'nu protesto etmek amacıyla sildi.

Edirne Cezaevinde terör suçlarından tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Devran" adlı kitabından sahneye uyarlanan tiyatro oyunuyla ilgili tartışma sürüyor

Aralarında Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu, Pervin Buldan ve Kadir İnanır'ın da bulunduğu birçok ismin izlediği oyuna CHP'li isimlerin katılmasınına toplumum hemen her kesiminden tepki geldi.

İmamoğlu'na tepki gösteren profesör unvanını sildi

İMAMOĞLU: MASTERI OLAN DOKTORASI OLAN BİR TÜRK KADINI

Eleştirilerin hedefinde olan isimlerden Dilek İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile birlikte izlemesine gelen tepki ve eleştiriler üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir. Kadınların bir kitap üzerinden bir oyunu izlemesi, sürece katkı sunmasını çok olgun bir tavır olarak görüyorum. Destekliyorum da. Eşimin de başta olmak üzere, bana soracak halleri yok. Keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense."

PROF. DR. OKTAV UNVANINI SİLEREK İMAMOĞLU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

İmamoğlu'nun bu cevabına birçok kişiden tepki geldi. İmamoğlu'nun cevabına tepki gösteren isimlerden biri de İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav'dı. Oktav profilinde yer alan unvanı İmamoğlu'nu protesto amacıyla sildiğini ifade etti.

Oktav mesajında, "Ekrem İmamoğlu'nun demecinden sonra profilimde yer alan Prof. Dr unvanimi sildim. Unvanlar gelip gecicidir, esas olan vatanseverliktir." dedi.

İmamoğlu'na tepki gösteren profesör unvanını sildi - Resim : 2

 ÖZDEN ZEYNEP OKTAV KİMDİR?

Akademisyen Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav, aslen memleketi Afyonkarahisar‘dır. Türkiye ve Ortadoğu temel ilişkiler ve mevzuatları hakkında akademik makaleleri mevcuttur.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde araştırmalarını devam ettirmektedir. Bunun dışında çalışmalarını 2011 senesinde YÖK bursu, 2013 senesinde Tübitak bursu ile Cambridge ve St. Andrews üniversitelerinde misafir araştırmacı çalışmalar yaptı.

İmamoğlu'na tepki gösteren profesör unvanını sildi - Resim : 3

Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav;

1984 senesinde Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı,
1987 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans,
1992 senesinde de Boğaziçi Üniversitesinde doktora çalışmalarını tamamladı.
2006 senesinde Doçent unvanı aldı.

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.