İmamoğlu saat vererek uyardı: Tüm İstanbul'u kaplayacak! Evden çıkmayın...

İstanbul'da perşembe gününden itibaren devam eden kar yağışı ile ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'ndan yeni bir yoğun kar yağışı uyarısı geldi. "Evden çıkmayın' uyarısını yineleyen İmamoğlu, "1-1,5 saate İstanbul'un tamamına hakim olması bekleniyor" dedi. İmamoğlu ayrıca Anadolu yakasını işaret ederek kar kalınlığının 50 cm'e ulaşacağını belirtti.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

39 ilçemizle yoğun bir şekilde irtibattayız. Yoğun bir şekilde arkadaşlarımız sahadalar.

Sabah da ifade ettiğim gibi 30 yılın en soğuk Mart ayını geçirdik dün akşam aldığımız kayıtla beraber Flroya'daki istasyonumuzda. Çalışmalarımız sahada yaklaşık 10 bine yakın çalışanımız, 2 bin üzerinde aracımız ve 53 bin 756 ton tuz kullanıldı. Aynı zamanda bugünkü kar yağışı 5 günlük kar yağışının 4 günü kadar kar yağışı beklenen gündeyiz.

 

"1-1.5 SAATE İSTANBUL'UN TAMAMINA HAKİM OLMASI BEKLENİYOR"

Şu an beklediğimiz yoğun kar yağışı kuzeyden İstanbul'a girmiş durumda. Karadeniz kıyısındaki mahalle ve köylerimizde kendisini göstermeye başladı. 1-1,5 saate İstanbul'un tamamına hakim olması bekleniyor. Gece yarısına kadar bu yoğunluğun devam edeceği görünüyor.

 

"ANADOLU YAKASINDA 50 CM'E KADAR KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR"

Lütfen ciddiye alalım. Anadolu yakasında 30-50 cm'ye kadar kar kalınlığı bekleniyor. Boğaz çevresinde ve özellikle güneye doğru olan kısımlarda da 15-30 santim olması bekleniyor.

Lütfen ama lütfen trafiğe çıkmayalım, lütfen toplu taşıma imkanlarımızı kullanmaya devam edin. Toplu taşıma hususunda bütün arkadaşlarım İETT, şehir hatları, metro olsun hizmetlerine devam edecekler. Vicdanen emin olun ki evsiz vatandaşlarımız bize emanet. Şu an 675 misafirimiz bize emanet. Sokak hayvanları bize emanet.

 

Pazartesi itibarıyla epeyce azalacak, sadece bu kar yağışının bereketini baraj doluluklarını konuşalım. Barajların tarihi bir doluluğa ulağacağına inanıyoruz.

İnşallah kusursuz bir 24 saati geçirirsek yarın güzel haberleri güzel sonucu sizlerle paylaşırız diye düşünüyorum.

İmamoğlu saat vererek uyardı: Tüm İstanbul'u kaplayacak! Evden çıkmayın... ile ilgili etiketler İstanbul İmamoğlu İBB kar Anadolu Yakası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.