İmamoğlu müzayededen ne aldığını açıkladı

Fatih'in tablosunu satın alan, bugün ise Kanuni'nin tablosunu satın alındığının duyulması ile gözlerin üzerine çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu, İngiltere'deki müzayededen tarihi Kuran-ı Kerim ve el yazmaları aldığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'deki müzayede evi Sotheby's'in yaptığı 'İslam Dünyası ve Hindistan Sanatları' başlıklı 183 eserden oluşan koleksiyondan 9 tarihi Kuran-ı Kerim ve el yazmaları aldıklarını açıkladı.

İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugünkü müzayedede, paha biçilmez 9 Kur'an-ı Kerim ve elyazmaları satın aldık. Zuhruf Suresi'nin yeraldığı 1200 yıllık Maide Suresi'nin yeraldığı 1100 yıllık 5 surenin yeraldığı 700 yıllık Kur'an-ı Kerim sayfaları Mesnevi ve Bahaeddin Veled'in İbtidâ-Nâme’si artık İstanbul'un."

 

KANUNİ PORTESİNİ KİMİN ALDIĞI AÇIKLANMADI

Aynı müzayede de 16. yüzyıla ait, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın bir portresi de satıldı. Kanunu portresini kimin aldığı ise açıklanmadı.

İBB, daha önce de National Gallery’nin 'Daimi sergilenen sanat eserleri' arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet’in orijinal portresini satın almıştı.

İmamoğlu müzayededen ne aldığını açıkladı ile ilgili etiketler İstanbul İBB Ekrem İmamoğlu Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.