İmamoğlu, Kıbrıs'ın seçim gününde KKTC karşıtı İngiliz elçiyle balık yedi

İstanbullular kar felaketiyle boğuşup ölüm tehlikesi geçirirken, aynı anda İmamoğlu'nun, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisiyle bir akşam yemeğine gitmesine şaşırmış durumda. Sevenleri ise bu skandalın ortaya çıkasını göze alan İmamoğlu'nun bu yemekte olmasına anlam vermiyor. SuperHaber, kar felaketini değil İmamoğlu'nun vazgeçilmez İngiliz misafirinin KKTC karşıtı olmasına dikkat çekiyor.

İBB'nin yeterli çalışmayı yaptığına ve gerekli önlemleri çoktan aldığına güvenen İstanbullular, dün yaşanan kar fırtınasında donma tehlikesi geçirmişlerdi. 

Daha sonra ortaya çıkan fotoğrafla birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB'nin yeterli hazırlık ve çalışmayı yapmaması sonucunda İstanbulluların hayatı tehlikedeyken bir balıkçı restoranında olduğu ortaya çıkmıştı. 

Aynı zamanda İBB Sözcüsü Murat Ongun'un da İsviçre'de kayak tatilinde olduğu öğrenilmesi, halkta bardağı taşıran son damla olmuştu.

İMAMOĞLU BU REZALETİ NEDEN GÖZE ALDI?

Belki de İmamoğlu için kar, sadece buluşmanın dikkat çekmesine sebep olan ama aynı zamanda insanların dikkatini asıl noktadan uzaklaşmasını sağlayan; hem şanslı hem de şanssız bir tesadüftü.

YEMEKTE İPTAL EDİLEMEYECEK KADAR ACİL OLAN KONU NEYDİ?

İstanbul kar kabusu yaşarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun -nedense- iptal edemediği keyifli bir yemekte olması, iptal etmemesi (veya edememesi) ise dikkatleri bu yemeğin 'neden' bu kadar önemli olduğuna çekti.

İstanbul'a onyıllardır yağmayan yoğunlukta karın tam da o gece yağacağını; dolayısıyla da herkesin 'İmamoğlu nerede?' diyeceğini öngöremeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yakalanmayı pek de önemsemeden, tesadüfen çıkan kar fırtınasına rağmen, siyasi kariyerini riske atabilecek bu skandal yemeğe yine de katılmak zorunda hissetti.

İmamoğlu'nun bu skandalın ortaya çıkma ihtimalini büyük ihtimalle biliyor olması gerekiyor.

Balıkçıda İngiliz diplomatla yenilen yemek işte bu denli önemliydi...

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiası hala geçerli olan Ekrem İmamoğlu'nun, böylesine öngörülebilir bir siyasi darbe almayı göze alması kaşların kalkmasına sebep oldu.

Kar fırtınasında o yemeğe gitmesinde sebep olan o karşı konulamaz şeyin ne olduğu ise hala tartışılmaya devam ediyor.

İMAMOĞLU'NUN İNGİLİZ 'MİSAFİRİNİN' ADI, IRAK'IN İŞGALİYLE VE KKTC KARŞITLIĞIYLA ANILIYOR

Bu bağlamda yemekteki 'misafirleri' incelendiğinde İngiltere'nin (Birleşik Krallık) Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, bu buluşmada ismi dikkat çekiyor.

Chilcott'un İngiltere Dışişleri Bakanlığında birçok pozisyonda çalıştığı ve 2003 (ABD'nin Irak'ı işgal ettiği yıl) yılında Irak Politikaları Direktörü olduğu görülebiliyor. 

'DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERİLİMİN EN BÜYÜK SEBEBİ KKTC'

Ve daha önemlisi, İngiliz Büyükelçi aynı zamanda KKTC'nin kaldırılmasını ve adanın tekrar birleşmesini istiyor.

KKTC'de seçim sonuçlarının açıklandığı gün İmamoğlu'nun akşam yemeği yediği İngiliz Büyükelçisi ise bir süre önce BBC'ye verdiği demeçte şöyle diyor:

"Ada'daki bölünme Doğu Akdeniz'deki gerilimin en önemli sebeplerinden biri. Bir yandan da Türkiye ile AB arasındaki bazı sorunların da sebebi. Çözüm, adadaki iki toplumun da mutlu bir şekilde birlikte yaşayabilmesi ve Doğu Akdeniz'deki jeostratejik fotoğrafı daha olumlu bir görünüme dönüştürmek demek"

O GÜN KAR VE BALIK DIŞINDA BAŞKA BİR ŞEY DAHA OLDU: KKTC SEÇİMLERİ

Fakat, İstanbulluları karın esir aldığı ve Belediye Başkanları tarafından terk edilmişlik hissiyle birlikte ölüm tehlikesi geçirdiği gün başka bir şey daha oldu: Kıbrıs'ta seçim vardı.

KIBRIS'TAKİ SEÇİMLER, İNGİLTERE'NİN İSTEDİĞİ GİBİ SONUÇLANMADI

Yunanistan, Türkiye ve İngiltere'nin garantör devletleri olan Kıbrıs adasındaki KKTC'de seçimlerin sonuçları Batı'nın politikalarına 180 derece ters çıktı.

Özetlersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki seçimleri Türkiye ile birlikte hareket eden ve Rumlarla birleşmeyi düşünmeyen siyasi parti kazandı. Rum kesimi ile birleşmek isteyen parti ise kaybetti. Kazanan taraf 'Doğu Akdeniz'in bekçisiyiz' ifadelerini içeren açıklamalar yaptı. 

BELKİ DE ASIL NOKTAYI KAÇIRIYORUZ

Tıpkı balıkçı restoranına uzun süre önce yapılan rezervasyon gibi gününün uzun süre önce bilinen KKTC seçimlerinin sonuçlandığı gün (ve aynı zamanda tesadüfen İstanbul'u kar fırtınasının vurduğu gün) İBB Başkanı ve belki de potansiyel Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs'ın Türkiye ve Yunanistan ile 3 garantör devletinden biri olan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ile akşam yemeği randevusunu iptal edemedi. 

Bu noktalar, tarihteki tesadüf ve yemekte konuşulanlar hala belirsizliğini koruyor... 

 

 

Kaynak: SuperHaber

İmamoğlu, Kıbrıs'ın seçim gününde KKTC karşıtı İngiliz elçiyle balık yedi ile ilgili etiketler İngiltere İngiliz İBB İmamoğlu diplomat ekrem
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.