İmamoğlu ile ilgili 7 milyar liralık ihale iddiası: İtiraz edenlerin ihraç edilmesi için çalışıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili çok çarpıcı bir ihale iddiası gündeme geldi. CHP'li eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş İmamoğlu'nun Swiss Otel'in arsasını satmak istediğini söyledi. Yarkadaş, İmamoğlu'nun 7 milyar lira değer biçilen arazinin satışına itiraz eden 2 CHP'li meclis üyesinin ihracı için çalıştığını sözlerine ekledi.

CHP'li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. Yarkadaş, İmamoğlu'nun Swiss Otel’in mülkiyetini satmak istediğini, bu duruma itiraz eden 2 CHP'li meclis üyesini ise ihraç etmek için uğraştığını ileri sürdü.

Yarkadaş "Dün CHP’li belediye meclis üyeleri Abant’ta bu meseleleri tartıştılar. Ekrem Bey önümüzdeki günlerde iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesini istiyor, bunlar Mehmet Ali Tüysüz ve Özgür Öz. İmamoğlu ‘Bu iki arkadaşın dosyası neden hala açılmadı bu benim onur meselemdir’ diyor. Yaklaşık 7-8 beni meclis üyesi aradı ‘İBB, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi’nde 63 bin metrekare üzerine kurulu olan Swiss Otel’in mülkiyetini satmak istiyor’ dediler." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş şunları söyledi;

"Ekrem Bey mahkemenin satışını durdurduğu Swiss Otel’in arsasını satmak istiyor ve buraya ortalama 7 milyar TL’lik bir değer biçiliyor. Ekrem Bey bu dosyayı meclise getirdiğinde meclis bunu komisyona havale ediyor ve partiler burası satılabilir diye uzlaşıyorlar. Bugün bu satışa itiraz eden iki kişi uzun bir açıklama yaptı ‘Swiss Otel’in satışını AK Parti döneminde de doğru bulmadık, başkan değişti diye düşüncelerimizden vazgeçecek halimiz yok, İmamoğlu’nun bu tavrımızdan dolayı ihraç edilmemizi kabullenemiyoruz’ dediler"

İmamoğlu ile ilgili 7 milyar liralık ihale iddiası: İtiraz edenlerin ihraç edilmesi için çalışıyor ile ilgili etiketler Barış Yarkadaş Ekrem İmamoğlu ihale swiss otel
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.