İmamoğlu Düzce depremini kirli siyasetine alet etti

Düzce’deki depremi kirli siyasetine alet eden CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu, ‘5.9 şiddetinde bir depremin etkisiyle yoğun bir can kaybı konuşursak inanın tek bir görevli bile koltuğunda kalmaz. Bıraksın o işi gitsin’ ifadeleriyle olası vefatları ve yaşanacak acıları düşünmeden siyasi menfaat peşinde koşacağını açıkça gösterdi.

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde ve çok sayıda ilde hissedilen depremin ardından tepki çeken ifadeler kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇELİŞKİSİ

İstanbul’da beklenen büyük depreme ilişkin, “İstanbul'da depremi ne zaman yaşayacağımıza dair bilim insanları acele etmemiz gerektiğini söylüyor.” ifadelerini kullanan İmamoğlu’nun sözlerine karşılık kentsel dönüşüm noktasında herhangi bir adım atmaması akıllara geldi.

OLASI DEPREMDE DERDİ KOLTUK OLACAK

Olası büyük bir depremde can kaybı yaşanması durumunda görevlilerin istifa etmesi gerektiğini dile getiren CHP’li İmamoğlu’nun sözleri, vatandaşların vefat ve acılarından çok koltuk derdine düşeceğini ayyuka çıkardı.

İmamoğlu böyle bir durumda yaraların sarılmasından çok yetkililerin istifasının konuşulmasının önemli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Eğer biz 5.9 şiddetinde bir depremin etkisiyle yoğun bir can kaybı konuşursak inanın tek bir görevli bile koltuğunda kalmaz. Bıraksın o işi gitsin.”

İSTANBUL 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ATLATMIŞTI 

İstanbul'da 2019 yılında Silivri açıklarında farklı verilere göre 5.7 ve 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AK Parti'li İBB tarafından 1999 depreminden ders alınarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının netice vermesiyle yapılan betonarme yapılar söz konusu depremden etkilenmemiş, hasarsız atlatmışlardı. 

Silivri açıklarında meydana gelen ana depremin öncesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem ve sonrasında ise 300'den fazla artçı sarsıntı meydana gelmişti.

İmamoğlu Düzce depremini kirli siyasetine alet etti ile ilgili etiketler İBB CHP Ekrem İmamoğlu deprem Düzce
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.