İmamoğlu davasında ‘maddi’ hata! Şimdi ne olacak?

YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davada hapisle cezalandırılan CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen kararda yapılan maddi hataya ilişkin Avukat Sarı, “İstinaf bu tür kararları otomatik olarak düzeltir. Mahkeme gerekçeli kararı yazdıktan sonra tashih de edebiliyor.” dedi.

Avukat Mehmet Sarı, YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararda yapılan maddi hataya dikkati çekti.

YSK üyelerine hakaret eden İmamoğlu hakkında verilen kararda yer alan “TCK 125/6 maddesi uyarınca” ibaresinin karşılıksız olduğu ve 6’ncı fıkranın 125’inci madde metninde bulunmadığına değinen Avukat Sarı, “5’inci fıkrada özellikle İmamoğlu yargılanmış olduğu ve hakkında verilen karar 125’inci maddenin 5’inci fıkrasında verilmiş karardır. Maddi hataya dayalı karar. İstinaf mahkemesi bunu resen düzeltebilir. İstinaf bu tür kararları otomatik olarak düzeltir. Mahkeme gerekçeli kararı yazdıktan sonra tashih de edebiliyor.” bilgilendirmesinde bulundu. 

İmamoğlu davasında ‘maddi’ hata! Şimdi ne olacak? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu YSK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.