İmamoğlu Başbakanlık'ta ateş açan o şahsı da işe almış!

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "sabıkalı" seviyor... Erdoğan ve Soylu'ya 3 kuruşluk dava açan o İBB çalışanı bakın kim çıktı?

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan terör bağlantılı personelle ilgili başlattığı özel teftiş sürüyor.

Bu konuda ilginç bir gelişme de yaşandı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Nuri Başkapan isimli İBB çalışanının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya açtığı davayı köşesine taşıdı. 

Pehlivan'ın aktardığına göre Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışan Nuri Başkapan, iki isim hakkında üç kuruşluk tazminat davası açtı.

Şikayet dilekçesinde ise şu ifadelere yer verildi; “Asılsız iddialarla beni ve kurumumu suçlayarak kamuoyu nezdinde çok ağır derecede küçük düşürücü hakaretlerde bulunmuşlardır. Tüm bu yaşananlardan kişisel ve kurumsal haklarımın saldırıya uğradığı sabittir. Maruz kaldığımız bu denli asılsız iddia ve iftiralar nedeniyle psikolojik sarsıntı yaşadık.”

NURİ BAŞKAPAN İBB'DE NASIL İŞE GİRDİ?

Diğer yandan, Nuri Başkapan ismi kamuoyunun yabancı olduğu bir isim değil. Başkapan, daha önce pekçok skandal ile haber olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, Başbakanlık binasını silahla basan Başkapan havaya 3 el ateş etmişti.

Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ettiği sırada Başbakanlık Merkez Bina'ya gelerek üzerindeki kurusıkı tabanca ile ateş eden Başkapan, Başbakanlık korumaları tarafından gözaltına alınmıştı.

MEKTUPLA ŞANTAJ

Ayrıca, Nuri Başkapan'ın bu olaydan daha önce de Başbakanlığa tehdit ve şantaj içerikli mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Başkapan'ın adam yaralamaktan suç kaydının bulunduğu ve emniyeti suistimalden de sabıkası olduğu öğrenilmişti.

Yaşanan bu olay üzerine, Nuri Başkapan'ın babası Mehmet Başkapan oğlunun psikolojik sorunları olduğunu belirterek, devlet yetkililerinden özür dilemişti.

İmamoğlu Başbakanlık'ta ateş açan o şahsı da işe almış! ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Barış Pehlivan nuri başkapan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.