İmamoğlu "8 gün" demişti, meğer 64 gün izin yapmış

Elazığ depremi sonrası Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bölgeye giden ve birkaç temas yaptıktan sonra da hemen aynı gün oradan ayrılıp gittiği Erzurum Palandöken'de ailesi ile tatil yaptığı için eleştirilerin hedefi olduğunda kendisini " 400 günde 8 gün tatil yaptım. Sekiz yaşındaki kızımın çocukluğunu ıskalayamam." sözleri ile savunan İmamoğlu'nun yalanını Osman Gökçek ortaya çıkardı.

23 Haziran 2019'da yenilenen İstanbul seçiminde İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, birçok kez yaptığı izinler dolayısı ile gündem oldu.

Yaptığı izinden çok eleştirilen hangi şartlarda bu izni yaptığına ilişkindi.

Ekrem İmamoğlu ilk kez yaptığı izinle gündeme geldiğinde Bodrum'da yat gezisindeydi. Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen görevini vekiline bırakıp Bodrum'da keyif yaparken İstanbul'u sel aldı. 

İstanbul felaketle boğuşurken eleştiriler üzerine lütfen tatilini kesip İstanbul'a gelen İmamoğlu şöyle bir ortalıkta göründükten sonra yeniden Bodrum'a gitmişti. 

İkinci tatil vakası ise 6.8'lik Elazığ depremi sırasında yaşandı. CHP lideri tarafından bölgeye parti adına çalışmaları takip için gönderilen İmamoğlu, gittiği gün birkaç noktada temasta bulunduktan sonra ortadan kayboldu. 

Tekrar ortaya çıktığında ise Erzurum Palandöken'de ailesi ile kar tatili yapıyordu. Türkiye bunu İmamoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı "Yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarım ve eşim ile birlikte dünya güzeli Erzurum’u hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesi başka bir değer, başka bir cennet. Türkiye kavganın değil sevginin merkezi olmalı." mesajı ile öğrendi. 

İmamoğlu "8 gün" demişti, meğer 64 gün izin yapmış

İmamoğlu keyif içinde tatil yaparken yaptığı paylaşım günlerce eleştiri konusu oldu. Eleştiriler karşısında "Tarzım bu, Türkiye alışacak" diyen İmamoğlu yaptığı izin içinse "400 günde 8 gün tatil yaptım. Sekiz yaşındaki kızımın çocukluğunu ıskalayamam. O çocuğun ruhunda bu eksikliği yaşatan baba olmak istemem. Şimdi ben anlıyorum; Ekrem İmamoğlu bir gün de tatil yapsa konuşacaklar, iki gün de. Ben Elazığ’daki sorumluluklarımı yerine getirdim." ifadesini kullanmıştı. 

Peki durum İmamoğlu'nun "400 günde 8 gün tatil yaptım" dediği" kadar dramatik bir noktadamı. 

Osman Gökçek, İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana geçen zamanı ve yaptığı izinlerin toplamını hesapladı. Ortaya çıkan gerçekten dramatikti. Çünkü İmamoğlu sadece 223 gündür İBB Başkanı idi. Ve bu sürede 46 gün yurt içi ve dışına gitmek için resmi izin kullanmıştı. Üstelik Cumartesi ve pazar günleri de dahil edildiğinde bu sayı 64 güne çıkıyordu. 

Osman Gökçek sosyal medya hesabından "Sn @ekrem_imamoglu 27 hazirandan bu yana 223 gün olmuş Tvde 8 gün izin kullandığını söylediniz ama resmi kayıtlarda 46 gün yurt içi/dışı izin kullandınız 223 gün içinde 64 gün Cmt/pazar tatili var onları da ilave ettiğiniz zaman 2 günde bir işe gitmişsiniz  İşte izin listesi👇" diye paylaştığı mesajına bu izinlere ait çizelgeleri de ekledi. 

İmamoğlu "8 gün" demişti, meğer 64 gün izin yapmış - Resim : 2

İşte İmamoğlu'nun gün gün çıktığı izinler...

İmamoğlu "8 gün" demişti, meğer 64 gün izin yapmış - Resim : 3

İmamoğlu "8 gün" demişti, meğer 64 gün izin yapmış - Resim : 4

 



İmamoğlu "8 gün" demişti, meğer 64 gün izin yapmış ile ilgili etiketler Erzurum İBB Ekrem İmamoğlu Palandöken tatil izin ibb başkanı osman gökçek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.