"İmamlar seçim için sahada" haberine Diyanet'ten yalanlama!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinde yer alan "İmamlar seçim için sahada" başlıklı haberdeki iddiaların yalan olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, gazete hakkında hukuki girişimlerin başlatılacağı da kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Cumhuriyet gazetesinde yer alan “İmamlar seçim için sahada” haberine ilişkin yapılan açıklamada, 15 Ağustos 2022 tarihinde Ankara’da Başkanlık yerleşkesinde başkanlık yöneticileri ile il müftülerinin katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlendiği hatırlatılarak, toplantının seçimle ilgili yapıldığı ve müftülerden seçim öncesi sahaya inilmesi istendiği iddiaları yalanlandı.

"HUKUKİ GİRİŞİMLER BAŞLATILACAKTIR"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Toplantıda ağırlıklı olarak yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur’an Kurslarımızın sorunları görüşülmüş, ayrıca başkanlığımız yayınlarının toplumumuzun geniş kesimlerine ulaştırılması hususu değerlendirilmiştir. Yine aynı toplantıda başkanlığımız ile il müftülüklerimiz arasındaki koordinasyonun artırılması da müzakere edilmiştir. Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır."

"İmamlar seçim için sahada" haberine Diyanet'ten yalanlama! ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Gazetesi İmam seçim yalan haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.