İmam Hatip öğrencisinden büyük başarı!

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL) öğrencilerinden Rümeysa Hakyemez, her sene Cambridge Üniversitesi tarafından organize edilen Üstün Başarı Ödülleri'nde birincilik elde etti.

Her sene Cambridge Üniversitesi tarafından organize edilen “The Outstanding Cambridge Learner Awards (Cambridge Üstün Başarı Ödülleri)”, IGCSE sınavlarında en yüksek puan alan öğrencilere veriliyor.

DÜNYA ÇAPINDA EN YÜKSEK NOTU ALDI

Kartal AİHL öğrencilerinden Rümeysa Hakyemez, IGCSE Haziran 2019 sınav döneminde anadil Türkçe sınavında dünya çapında en yüksek notu aldığı için “Top in the World” birincilik ödülüne sahip oldu.

İmam Hatip öğrencisinden büyük başarı!

GENEL ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SERTİFİKASI PROGRAMI

IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), Cambridge Üniversitesi'nde faaliyetlerini sürdüren en önemli programlardan bir tanesi.

IGCSE, dünya çapında en çok tanınan, adayların 14 ile 16 yaş aralığında katıldığı Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programı olarak adlandırılıyor. Cambridge programlarına, 5 yaşından 19 yaşına kadar dünyanın 160 ülkesinden 10 bini aşkın okuldan 8 milyon aday, çeşitli düzeylerde katılıyor.

AKREDİTASYON ALAN İLK DEVLET OKULU OLDU

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de IGCSE akreditasyonunu alan ilk devlet okulu olmuş. 2016 yılı Haziran döneminde IGCSE’den ilk mezunlarını veren okul, 2016 ve 2017 yıllarında üst üste dünya birincileri çıkardı. Bu başarı geleneğine Hakyemez, en yüksek notu alarak yeni bir sayfa eklemiş oldu.

CANLI YAYINDA ANLATTI

Rümeysa Hakyemez, kazandığı başarıya ilişkin 24 TV'de yayınlanan Gazeteci Ersoy Dede'nin sunduğu Moderatör programına konuk oldu. Hakyemez, ''Çalışmalarımızın karşılığını hakkıyla gördük'' dedi.



İmam Hatip öğrencisinden büyük başarı! ile ilgili etiketler Kartal lise Cambridge Üniversitesi cambridge İmam Hatip Lisesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.