İlkokulda skandal hareket! 'Vatandaşlık bilinci' adı altında çocuklara katliam videosu izlettiler

Hong Kong'da bir ilkokulda çocuklara katliam videosu izletilmesi büyük tartışma yarattı. Japonya ordusunun yaptığı Nankin katliamının görüntülerinin izletildiğinin ortaya çıkması sonrası okul yönetimi özür dileyerek 'daha hassas davranacaklarını' söyledi.

Hong Kong'da bir ilkokulda 'Vatandaşlık bilinci' adı altında çocuklara gösterilen görüntüler büyük tepki çekti. Nankin katliamının 84. yılı nedeniyle çocuklara katliam görüntüleri izletildiği öğrenildi. Yetkililer olayın ortaya çıkması sonrası özür diledi.

Hong Kong basınında çıkan haberlere göre, eğitim bürosunun geçen ay gönderdiği talimatta Nankin katliamının 84. yıldönümü için okulların anma etkinliği düzenlemesi istendi. Gönderilen talimat sonrası bi ilkokulda, öğrencilerin izlemesi için bir katliam belgeselinden 5 dakikalık görüntü kesilerek materyallerin içine eklendi. Söz konusu görüntülerde Japon askerlerinin gerçekleştirdiği katliam ve tecavüzler yer alıyordu.

Öte yandan okul yönetimi ortaya çıkan skandal sonrası yaptığı açıklamada özür dileyerek 'pişmanlığını' dile getirdi. Okul yönetimi, velilerin şikayetleri sonrası yaptığı açıklamada artık konuya daha hassas yaklaşacaklarını belirterek, ulusal kimlik ve vatandaşlık sorumluluğu eğitimini uygularken öğrencilerin duygularını dikkate almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

NANKİN KATLİAMI

1937'de Çin Cumhuriyeti'nin dönemin başkenti Nankin'in Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi sırasında ve ardında katliamlar geçekleştirilirken kadınlara tecavüz ettiler. Altı hafta süren olaylar yaklaşık 300.000 kadar sivil ve silahsız askerin ölümü, ve 20.000-80.000 kadar kadının tecavüze uğramasıyla sonuçlandı.

Uluslararası Uzakdoğu Savaş Mahkemesine göre ölü sayısı 200.000 civarıdır; Çin'in resmi kayıtlarında ise bu sayı 300.000 olarak verdi.

İlkokulda skandal hareket! 'Vatandaşlık bilinci' adı altında çocuklara katliam videosu izlettiler ile ilgili etiketler Hong Kong Çocuk video ilkokul katliam
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.