İlkay Gündoğan resmen Barcelona'da

İspanya La Liga takımlarından Barcelona, Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ı transfer ettiğini duyurdu. Katalan ekibi, İlkay ile 30 Haziran 2025'e kadar mukavele imzalandığını ve sözleşmede 1 yıllık da opsiyon bulunduğunu açıkladı. 32 yaşındaki futbolcunun serbest kalma bedeli ise 400 milyon Euro olarak belirlendi. Türk asıllı Alman futbolcu, Manchester City ile toplamda 304 maça çıkarken, 60 gol, 40 asistlik performansa imza attı.

İspanyol ekibi Barcelona, Manchester City forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ı 2+1 yıllığına kadrosuna kattı. Katalan kulübü, gelecek sezonun ilk transferi olan İlkay için, "Gol ile özdeşleşen orta saha oyuncusu" tanımını kullanırken, "İlkay, İngiltere'ye gittiği 2016-2017 sezonundan itibaren 60 gol atarak, Kevin de Bruyne (80) ve Bruno Fernandes'in (64) ardından İngiliz liginde en fazla gol atan orta saha oyuncusu oldu" diye yazdı.

Taraftarlarına İlkay Gündoğan'ı tanıtan Barcelona, tecrübeli oyuncunun takımda forma giyen 18. Alman futbolcu, hem Manchester City hem de Barcelona formasını giyecek 13'üncü, Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan sonra Barcelona'ya gelen ikinci futbolcu olduğunu (2004'te Deco, Porto ile bu kupayı kazandıktan sonra gelmişti) vurguladı.

İlkay'ın aynı zamanda Almanya ve Türkiye'deki doğal afet ile orman yangınlarından sonra önemli bağışlar yaptığı, çevreye duyarlı bir futbolcu olduğu kaydedildi. İspanyol basını, İlkay'ın Manchester City ile sözleşmesi bittikten sonra Suudi Arabistan'dan gelen teklifi reddettiğini ve Barcelona'dan sezon başına brüt 10 milyon Euro kazanacağını iddia etti.

İlkay Gündoğan'ın 7 sezon formasını terlettiği Premier Lig ekibi Manchester City de ayrılık sonrası sosyal medya hesabından, "Bu anları asla unutmayacağız" başlığı ile bir video yayınlayarak tecrübeli oyuncuya veda etti. 2016 yılında transfer olduğu City ile birçok başarıya imza atan yıldız orta saha, mavilerle 5 Premier Lig, 2 İngiltere Kupası, 2 İngiltere Süper Kupa ve 1 de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

 

İlkay Gündoğan resmen Barcelona'da

İlkay Gündoğan resmen Barcelona'da ile ilgili etiketler Barcelona İlkay Gündoğan Manchester City
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.