İlk Türk astronotun uzay yolculuğu resmen başlıyor! Tarih belli oldu...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzaya gidecek astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun 9 Ocak 2024’te başlayacağını açıkladı.

Türkiye ilk uzay yolculuğuna resmen başlıyor.

Kısa süre önce hazırlıkların tamamlandığı ve ilk yolcunun karantina sürecini girdiğini duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şimdi ise uzaya yolculuğun 9 Ocak 2024’te başlayacağını açıkladı.

Bu yolculukta iki Türk astronot seçilirken, bunlardan ilk etapta Alper Gezeravcı uzaya gidecek ve deneyler gerçekleştirecek.

ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞUNA BAŞLIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Alper Gezer Avcı’nın misyonda kullanılacak armayı tanıttığı videoya yer verdi.

Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada ay-yıldızlı Türk Bayrağı,16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor. Videoda; Alper Gezer Avcı, görev armasının detaylarını anlattı.

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu. 

İlk Türk astronotun uzay yolculuğu resmen başlıyor! Tarih belli oldu... ile ilgili etiketler uzay Alper Gezeravcı Mehmet Fatih Kacır
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.