İlk sözleri "ülkemize sağ salim döndük" oldu

ABD'de yaşanan sivil darbe girişimi orada bulunan Türklere korku dolu anlar yaşattı. Bu akşam Washington'dan uçakla İstanbul'a dönen yolcular yaşadıklarını anlattı. Telefonlarına sürekli uyarı geldiğini belirten bir Türk, "Ülkemize sağ salim döndük" dedi. Kızını ziyaret için gelen ABD'li bir kadın ise olayların göstere göstere geldiğini, "Bunun olacağını aslında biliyorduk. İnsanlar seçim sonuçlarından mutlu değildi." sözleriyle aktardı.

Türk Hava Yolları'nın Washington-İstanbul seferini yapan tarifeli uçak, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indi.

Uçağın yolcuları ABD'de başkanlık seçimlerinin tescili için yapılan oturum esnasında Donald Trump yanlılarının kalkıştığı sivil darbe girişimi sırasında başkent Washington'daydı... 

Yolcular, pasaport kontrolü ve bagajlarını teslim almalarının ardından bu kaotik ortamda yaşadıklarını anlattı.

Washington'da yaşayan elektrik mühendisi Ahmet Çuhadaroğlu, ABD'de yaşanan olaylardan eşi ve oğluyla evde bulundukları sırada haberdar olduğunu ve siren sesleri duyduklarını söyledi.

Çuhadaroğlu, o sırada cep telefonlarına kısa mesajla uyarılar geldiğini ifade ederek, "Belediye başkanının şehrin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini okuduk, sabah altıya kadar. Daha sonra oğlum tarafından önceden biletimiz olduğu için yola çıktık. Yollar son derece boşalmıştı. Biz yasak başlamadan gittik. Havalimanında herhangi bir olay yaşamadık." diye konuştu.

ABD'lilerin olaylar nedeniyle çok heyecanlandıklarını belirten Çuhadaroğlu, "Bundan 4 ay önce gittiğimde de protestolar sırasında esnaf bayağı korkmuştu. Uçuşta bir problem yaşamadan ülkemize sağ salim döndük." ifadelerini kullandı.

Yolculardan Mustafa Yılmaz, uçaktayken telefonlarına dikkatli olmaları konusunda bazı mesajlar geldiğini belirtti. 

Yılmaz, "Çok fazla olay yaşamadım ama o tansiyonu görmüş oldum. Dışarda çok sayıda polis de vardı. Olaylar denk gelmesin diye dua da ettik. Neticesinde insanız... Ama bir sıkıntı yaşamadan ülkemize vardık." dedi.

Ailesiyle Washington'dan gelen Aziz Aksu, uçağa binmeden 4-5 saat önce Trump taraftarlarının başkentteki kongreyi bastığını duyduğunu söyledi.

Aksu, gece için sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini hatırlatarak "Havalimanı şehir dışında olduğu için bir problem olmadı çok şükür. Washington'da bazı olaylar oldu. Herhangi bir endişe duymadık. Sonunda vardık." diye konuştu.

Eşi Evren Kırdar Aksu da Washington'a yarım saat uzaklıkta oturduklarını, olayları bizzat yaşamadıklarını ifade ederek, "Yakın olsak endişelenebilirdim." dedi.

"BUNUN OLACAĞINI ASLINDA BİLİYORDUK"

ABD vatandaşı Leigh Byrd da kızını ziyaret etmek amacıyla İstanbul’a geldiğini söyledi.

ABD'de seçim sonuçlarından mutlu olmayan insanların gösteriler yaptığını belirten Byrd, "Önce her şey iyiydi. Barışçıl bir ortam vardı. Daha sonra bu ortam olmadı. Havalimanına giderken çok fazla polis olduğunu gördüm ve havalimanına vardığımda da öyleydi." ifadelerini kullandı.

Kendisini en fazla korkutan şeyin şehrin dört bir yanındaki sivil huzursuzluk olduğunu ifade eden Byrd, "Bunun olacağını aslında biliyorduk. İnsanlar seçim sonuçlarından mutlu değildi." diye konuştu.

İlk sözleri "ülkemize sağ salim döndük" oldu ile ilgili etiketler ABD Washington İstanbul Trump kongre

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.